Nyheter

Passiv haschrökare friades

En 24-årig man har friats från anklagelser om drograttfylla. Eskilstuna tingsrätt godtar hans förklaring om passiv haschrökning.

Den första maj i år hejdades den 24-årige bilföraren av polis efter att han genat kraftigt i en kurva. Eftersom poliserna tyckte att hans beteende var uppskruvat och nervöst, tog de med honom till stationen för ett blodprov. Testresultatet visade spår av cannabis, varför han blev åtalad för drograttfylla.

 

24-åringen förnekade att han skulle ha kört påverkad, men medgav att han möjligen skulle ha kunnat inhalera cannabisbemängd rök i en pokerturnering, i vilken han deltagit i två kvällar i rad några dagar innan provtagningen. Medan polarna rökte cannabis, höll han sig själv till vanliga tobakscigaretter, men det kunde inte uteslutas att han fått i sig tillräckligt stor mängd av cannabisrök för att det skulle ge utslag vid provtagningen, menade den åtalade.

 

Tingsrätten valde att gå på hans linje och ogillade åtalet i sin helhet. Rätten kunde vidare konstatera att blodprovet under inga omständigheter skulle ha räckt till en fällande dom, eftersom inga narkotikaklassade ämnen kunde påvisas, cannabisen till trots.

Länkar:

Passiv haschrökare friad

Passiv haschrökare friad ”Polarna rökte hasch runt pokerbordet, inte jag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.