Nyheter

Polisbrutalitet och knarkhat

Det var i förra veckan som två civilpoliser från Stockholmspolisens ungdomsrotel flippade ur och hotade hjälten Jesper Nilsson med häktet om han inte raderade bilder i sin telefon på de två maktmissbrukarna. Poliserna lyckades med sina hot och Nilsson valde själv att radera bilderna. Som tur var så lyckades han återskapa bilder och delvis ett videoklipp när han kom hem. Efter en konspirerande helg på polishuset så anmälde poliserna Nilsson för förtal pga att han lagt upp bilderna på sin blogg. En internutredning av poliserna är på gång.

Med all säkerhet så förstörde Internetz och media de ohederliga grisarnas helg. Oavsett vad som händer med de två inblandade poliserna, säkert ingenting, så kan vi konstatera att folkets domstol redan dömt dem. Vad som är viktigast är att vända det här till något konstruktivt som faktiskt förbättrar polisen och lagarna. Vi behöver en riktig debatt om polisens roll i kampen mot droger.

I Sverige är det inte passande att prata om dåliga poliser och vad för brott som dessa begår mot oskyldiga medborgare. Det är farligt att låtsas om som att polisen är kungens pojkar som står över lagen. Poliser måste alltid känna att de är folkets tjänare, missbrukare inkluderat. Om en sådan anda ej efterlevs så leder det till mer övergrepp och brott mot medborgares rättigheter.

 

 

Poliserna som antastade Jesper Nilsson är endast bönder på schackbrädet. Narkotika fick en oväntat en stor betydelse i den här händelsen därför att misslyckad lagstiftning leder till att polisen krigar mot knarkarna. Knepen därifrån används uppenbarligen även mot bloggare.

Chefen över de två poliserna är en känd frontfigur från brutala kulturpolisen som tidigare kallades ravekommissionen. Det var den enheten inom polisen som på nittiotalet bekämpade elektronisk danskultur på bl.a. Docklands. Den här mannen hatar verkligen allt som har med narkotika att göra samtidigt som han undervisar i ämnet på polishögskolan.

Det är systemet som felar och vi måste tvinga fram en ändring.

Det finns säkert en massa bra poliser och händelser likt denna försvårar deras arbete men det får inte förhindra att medborgares rättigheter skyddas mot ohederliga polismetoder. Det spelar ju för bövelen ingen roll om felbehandlade personer anmäler poliser!

Ett första steg är att samhället måste sluta straffa människor som använder eller blir beroende av droger.

Länkar:

Hur vi stoppar Beukelmann Boys i Hornstulls tunnelbana

”Chefen gjorde allt för att lägga locket på”

Poliser anmäler mobilfilmare

P3 Dokumentär: Baseballigan (historia om polisbrutalitet)

One Reply to “Polisbrutalitet och knarkhat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.