Nyheter

Polisen anmäler sig själv för felaktiga husrannsakningar

Att polisen på väldigt lösa grunder tar till olika former av kränkningar i kampen mot cannabis har aldrig riktigt varit en hemlighet, nu har man dock fått det bekräftat genom en JO-anmälan från en polis rörande flera husrannsakningar.
Polisen i Halland ska enligt anmälan ha i ett flertal fall rörande narkotikabrott enbart använt sig av enkel SMS-konversation för att utföra ett 15-tal husrannsakan emot ungdomar och deras hem.

Enligt flera tidigare fall från JO är det känt att enbart ett fåtal SMS inte är tillräckligt för uppnå graden skälig misstanke som behövs för att utföra bl.a. husrannsakan. Polisen motiverar dock lagbrotten med det de vanligen använder, nämligen att jobbet med att ”fånga upp” unga är viktigt och prioriterat.

Som vanligt kommer dessa lagöverträdelser och regelbrott enbart leda till en smärre smäll på fingrarna och polisen kan sedan återgå till sina jobb att kränka vanliga unga och vuxna.

Läs mer:

Polisen JO-anmäler sig själv – Narkotikastatistiken ifrågasätts

Polis JO-anmäler polisen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.