Nyheter

Polisen i södra Stockholm missbrukar missbrukare

Nu ska polisen i Stockholms söderort slå hårt mot den utbredda cannabiskonsumtionen i förorterna. Tänk att myndigheters kommunikér gällande knark alltid är lika fulla av säkerhet och vinnarinstinkt.

Tanken är att missbrukande ungdomar ska ”åtgärdas” dvs att behandling sätts in direkt vid gripande. Enligt polisen så beror butiksrån ofta på cannabisskulder. I USA pratar myndigheter gärna om hur många det är som behöver vård för cannabisbruk, att brottslingarna får välja mellan fängelse och tvångsvård nämns inte i samma mening. På samma sätt är det är löjligt att tala om missbruk utan att nämna bruk.

Tänk om många av dem gripna inte ens kommer att vara missbrukare? Är det möjligt i Sverige?

 

 

Ja det är ungdomar vi pratar om men varför skulle inte dem kunna bruka precis som vuxna kan? Några av ungdomarna använder troligen mindre alkohol till följd av cannabiskonsumtionen. I segregerade stadsdelar använder många ungdomar inte alkohol över huvud taget pga. religiösa eller kulturella skäl.

Polisen står inte för noll tolerans, noll koll är snarare ordet. Gås betyder inte cannabis, det betyder joint.

Länk:

Polisen till aktion mot cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.