Nyheter

Polisens politiska inflytande och populistisk nolltolerans hindrar reform

Det går inte att separera stigmatiserande och omöjlig kamp mot droger från hårda tag mot gängen. Det är samma sak! Att vi i Sverige har stora problem med narkotikarelaterad brottslighet är inte konstigt eftersom vi är ett av länderna i västvärlden med hårdast tag mot knarket.

Därför är det så intressant med forskaren Björn Johnsons uttalande nyligen i ETC gällande regeringens tillkännagivande om en fejkutredning, som utelämnar den centrala straffrättsliga frågan om avkriminalisering.

– Man undviker att stöta sig med polisen för att inte riskera kritik från moderater och sverige­demokrater.

Regeringen duckar av strategiska skäl, tror forskaren Björn Johnson.

Så enligt en av landets ledande forskare på området narkotika och samhälle vill den socialdemokratiska regeringen inte verka som mesar när det kommer till brottslighet. Vilket innebär att vi fortsätter kampen mot droger med alla dess grundstenar som rasism, diskriminering, propaganda och symbolisk nolltolerans. Det här är inget nytt och kommer såklart inte fungera den här gången heller.

Att regeringen låtsas vilja satsa mer på vård, vilket inte stämmer överens med budgeten. Det är bara standardförsvaret från knarkkrigare för att fortsätta med en inhuman och repressiv narkotikapolitik!

Det är oxå därför vi måste tysta lobbyisterna i narkotikapolisföreningen, reglera #twitterpolisen och avslöja anonyma snutar som Din Polis i Orten. Dessa politiska polisers inflytande leder samhället i riktningen mer kamp mot droger, pga fega populistiska politiker!

För att erbjuda lite perspektiv så kan vi se på Norge där justitiedepartementet utreder narkotikapolisföreningens rollsammanblandning med polismyndigheten. Där polisen just nu får utstå hård kritik för systematisk felanvändning av maktmedel i samband med kontroller och gripande vid ringa narkotikabrott. I Norge höjs det nu högljudda krav från aktivister och politiker om att landets högsta polischef Benedicte Bjørnland bör avgå.

Varför är svenskar sådana fördomsfulla och lättlurade maktmissbrukare!?

Källa:

”Vad har staten i min urin att göra?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.