Nyheter

Polisinfo- okunskap eller propaganda?

Haltande svenglish är nog det som räddar den här polispropagandan från att vara ett totalt meningslöst slöseri med skattemedel. För när snuten kallar legala substanser för ”kryddor” på engelska, så blir det åtminstone humor av det hela, om än ofrivillig sådan. Är det möjligen så, att noll tolerans är ekvivalent med noll koll inom kåren?

Enligt den ljugande (alternativt inkompetenta) polisinspektören vid polisen i Dalsland, är syntetisk cannabis (läs cannabinoider) ”direkt livsfarliga” att konsumera. Det är svårt att utläsa vad som egentligen avses, men polisinspektören kan nog även mena att det gäller alla (!) ämnen som ännu ej godkänts av staten och som går att beställa från e-handlare. Ni vet -internetkryddor helt enkelt!

 

 

I knarkkriget råder det som bekant stor begreppsförvirring och så även i detta reportage från TTELA.se. Det framgår klart och tydligt av intervjun att 9 personer minsann dog förra året efter att ha rökt dessa preparat. Om de här dödsfallen över huvud taget orsakades av syntetiska cannabinoider eller om dessa hade intagits några dagar innan ev. olycka, framgår som vanligt inte av polispropagandan.

Att företrädare för den lokala polismakten runt om i landet drar rövarhistorier om droger är allvarligt och odemokratiskt, men ändå inte det mest farliga med knarkkriget.
Aktivister i Sverige måste göra vad polisen inte gör, vi måste arbeta från toppen och nedåt. Vi måste granska och offentliggöra Svenska Narkotikapolisföreningen och deras agenter inom RNS, vars verksamhet får ekonomiskt stöd av krigsbankirer och ideologer på Carnegieinstitutet.

När beväpnade myndighetsföreträdare (miss)brukar sin makt i narkotikadebatten, kan det bara sluta illa.

Länkar:

Beslagtagen post innehöll narkotika

Propagandacritic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.