Nyheter

Populär TV-Doktor i USA om cannabis

Dr. Sanjay Gupta är en mycket känd TV-profil och läkare som nyligen utfrågades av CNN:s Anderson Cooper. Gupta berättar i programmet att cannabis helt klart är mindre destruktivt än alkohol. Konsumtion av örten har en klart lägre risk att framkalla beroende än nubben(1). Kanske därför att cannabis har mildast avvänjningssymptom?  ; )

{source}
<http://youtu.be/1Tqg2y3yYR0
{/source} 

 

Gupta säger också att cannabis har medicinska egenskaper som hjälper bl.a. MS-sjuka. Antiknarkarnas argument mot medicinskt bruk av cannabis är fantasifoster. Dagens syntetiserade varianter av THC som tex läkemedlet Marinol, tas oralt, är svåra att dosera och kan ha ojämn effekt. Det är därför munsprayen Sativex fungerar så bra, it’s natural!

Det verkar dessutom som att det är kombinationen av flera olika cannabinoider som är själva botgöraren. Kanske är det just den naturliga uppsättningen av cannabinoider i plantan som är helande vilket också italiensk forskning visat(2).

(1): Risk att skapa beroende cb: 5%-9% /alkohol: 15% / tobak 31%

(2): Marijuana Extracts Provide Superior Pain Relief Compared To Plant’s Isolated Compounds..

Legalize it!

One Reply to “Populär TV-Doktor i USA om cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.