Nyheter

Positiv individualism

Nykteristerna försöker återigen att skuldbelägga drogbrukande föräldrar med riskbeteende. Det är tydligen uppmärksamhetsvecka för att var femte barn ska ha en förälder som riskerar att bli alkoholist eller -hemska tanke- narkoman.
Detta budskap bygger som vanligt på siffertrixande och moraliserande vilket Magnus Callmyr går igenom, och möter på motstånd för.

Den andra aspekten är dessa vidriga och ofta skattefinansierade fördomar som riskerar att befästa en icke önskvärd konformitet i vårt samhälle. Vi har många gånger på denna sida gjort kopplingen mellan kreativitet och konsumtion av legala likväl som illegala droger. 

Om vi för en stund tänker oss att nyfikna och innovativa personer kanske lever med en större risk att bli beroende av droger, men att det kanske också är en förutsättning för skapande, normbrytande och nytänkande- är det då verkligen så smart att motarbeta dessa familjer på det oresonliga sätt som absolutisterna så ivrigt gör?

Länkar:

Nya belägg: Sambandet cannabis/kreativitet

NPF är knarkkrigarnas akilleshäl

Beroendepersonlighet? Sök ett chefsjobb!

Hög IQ ger drogbenägenhet

Akademikerbarn röker mera cannabis

Ella Bohlin slänger cd-skivor med Beatles

Tänk om drogberoende är predisponerat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.