Nyheter

Problemet: Kampen mot narkotikan – inte illegala droger

Att landets narkotikapolitik inte alls är en framgång blir fler och fler medvetna om. Här, i det långt ifrån narkotikafria landet Sverige, dör minst en person en narkotikarelaterad död varje dag!
När den politiske vilden William Petzäll dog för lite mer än en vecka, blev det en  rejäl fart på debatten. Det verkar alltså som om att först när en riksdagsledamot dör till följd av sitt missbruk (i kombination med usel beroendevård), då börjar det hända grejer!

 Maria Larsson (ansvarig minister för missbruksfrågor), polisen och moralens lobbyister är som de tre aporna; inte se, inte höra, inte tala. Det är deras politik och strategi, en ordning som i sin förlängning tar livet av alla dessa MÄNNISKOR med beroendeproblematik i Sverige.

De tre fundamentala felen

  1. Den fullkomligt orealistiska målsättningen om att samhället ska vara narkotikafritt. Senast 2014 är tydligen det slutdatum som gäller nu. (Det har flyttats fram otaliga gånger).
  2. Som ett verktyg för att nå dit har vi den omhuldade nolltoleransen. Den policy som gjort att narkotikapolitiken i allt högre grad militariserats. Men det är inte de verkliga narkotikabrottslingarna, de som återfinns i försäljnings- och distributionsleden, som får känna på polisens våldsmonopol, utan de som konsumerar de illegala drogerna!
    Detta möjliggörs med hjälp av västvärldens kanske hårdaste narkotikalagar. I Sverige är de t o m olagligt att ANVÄNDA narkotika. Tanken var att man med tvång skulle kunna ”bota” narkomaner. I praktiken har det resulterat i stigmatisering och moraliserande politiska åtgärder. Det är kontraproduktivt för vem söker hjälp om man är stämplad som brottsling?
  3. Ideologi före vetenskap; Nils Bejerots puritanism från 60/70-talet är obsolet. Denna polisläkare, vars teorier om pestspridaren narkomanen, kan närmast beskrivas som en guru bland knarkkrigare.
    Proffstyckare och moralkarriärister, som för närvarande fortfarande i stor utsträckning äger debatten, utövar en oproportionerligt stor påverkan på våra politiker och måste ”köras över” med vetenskap. De bär skulden till  att antalet dödsfall bland narkotikamissbrukare är högt i Sverige i jämförelse med flera andra EU-länder..

Så låt oss för stunden glömma bort legalisering av cannabis! Strunta i att polisen faktiskt fixar med statistiken, trakasserar unga med hjälp av narkotikalagar och tappar medborgare på blod och urin. Försök strunta i RNS och nykterismen, som finansierade med skattemedel, bedriver en (lyckligtvis allt mindre framgångsrik) indoktrinering, vilken lett till en fördumning av svenska folket.

Om vi vill se en lösning på dessa problem, så måste vi avkriminalisera bruket och skrota målet om ett narkotikafritt samhälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.