Nyheter

Professor Nutt får starkt stöd av akademiska kollegor

För snart en vecka sedan skrev vi senast om professor David Nutt som i tio år varit chef för det vetenskapliga rådet ACMD vars uppgift är att hjälpa Englands regering i beslut rörande narkotikapolitik. ACMD motsatte sig Gordon Browns förslag om uppgradering av cannabis till det strängare B som trots rådets invändningar genomfördes i början av 2009.

David Nutt upphörde inte med den sakliga kritiken mot klassificeringen av cannabis till B. Han har fortsatt att hävda cannabis relativt låga farlighet jämfört med alkohol och tobak. Väldigt många hävdar att det var därför han sparkades för två veckor sedan. Efter det har andra professorer i rådet hotat att avgå.

 

 

I veckan intervjuade BBC en bekymrad professor John Beddington som är regeringens vetenskapliga chefsrådgivare. Den sista frågan han fick är mest intressant; Håller ni med Professor David Nutt, är cannabis mindre farligt än alkohol och tobak?

Hans svar:

”I think the scientific evidence is absolutely clear cut. I would agree with it.”

Svenska knarkkrigare samt ostkupe-poliser kan dra åt skogen med deras förbannade nubbe och cigarett.

Vi vill konsumera mindre farligt cannabis vilket det finns vetenskapligt stöd för!

Länk:

Science chief backs cannabis view

England: David Nutt sparkas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.