Nyheter

Projekt Post-it – Det bubblar i aktivistgrytan

I cannabisforumet på Flashback startade medlemmen ChrilleKrullis härom dagen en diskussiontråd med rubriken ”Imorgon börjar det! Legalize!” Projektet har döpts till Projekt Post-it och det har även fått en slogan som lyder: Legalisera, reglera, kontrollera.

Det första inlägget av ChrilleKrullis inleds med följande rader:

Jag har nu suttit tyst för länge. Jag har för länge struntat i frågan om legalisering.

Jag har för länge inte vågat säga emot de utan kunskap. Jag har för länge trott att alkohol är bra.

Jag har för länge sett så många trådar om legalisering och nu vill jag få något gjort!

Det här verkar vara något som många cannabisförespråkare saknat och diskussionstråden tog rejält med fart. På bara några dygn har diskussionen berikats med över 870 inlägg från olika medlemmar. Normal anordnade på sin tid visserligen fina demos men inte mycket mer. Dessutom så plågades den föreningen av inre strider och toppstyrning.

 

 

Självklart finns det även denna gång gott om besserwissers som anser att lövet inte hör hemma inom cb-aktivism eller att budskapet absolut inte får formas på vissa sätt men vem fan bryr sig. Det bästa är att få ut budskapet oavsett om det finns en hemsida eller om logotypen har rätt färg. Ett gäng affischer har kollektivt tagits fram och vissa hänvisar till kända cb-hemsidor som cannabisera och swecan. En helt ny hemsida med adressen Insefakta.nu verkar även ha skapats i anslutning till diskussionen.

I en härlig kreativ explosion så har många idéer framkommit som nästan kan likna själva diskussionstråden vid en aktiviströrelse. En långt framskriden plan verkar vara gröna sidenband, en deltagare i diskussionen har tagit på sig att klippa till band hemma på kammaren. Självklart är det långt kvar innan opionsbildande faktiskt uppnås men det viktiga är att affischerna kommer upp, något som trådskaparen verkar vara fast övertygad om.

Legalize It!

Länkar:
Tråden Imorgon börjar det! Legalize!
Hemsidan Insefakta.nu
Affisch för utskrift Ut och affischera nu för fan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.