Nyheter

Propagandapolisen = fegisar

Det är många som reagerat starkt på att Stockholmspolisens narkotikarotel genom sin Facebooksida kommunicerar oerhört partiska åsikter. Där länkas även till de konservativa lobbyisterna Svenska Narkotkapolisföreningen.

För visst är det problematiskt när poliser utan kompetens prånglar ut osakliga påståenden och förmedlar antaganden som fakta på sociala medier. Frågan är om avsändaren är en enskild polis, narkotikaroteln eller polismyndigheten i Stockholms län? I praktiken har vi här en åsiktskanal med en vagt definierad men inflytelserik avsändare, bekostad av skattebetalare. 

Det var den 20e september som en anonym polis publicerade ett inlägg med rubriken:

 ”Nu finns det svart på vitt hur skadorna i samhället blir när marijuana legaliseras”

Det här är ett solklart fall av propaganda och absolut inte något polisen ska syssla med! När vi frågade på Facebooksidan vem skribenten var fick vi till svar att det är ”hemligt”. Detta svar anser vi vara tjänstefel och har därför JO-anmält.
När vi sedan frågade via mail vem skribenten är så svarade Jonas Wendel (sektionschef), med hänvisning till avdelningsjurist
Lisa Zettervall, att uppgiften ej lämnas ut eftersom det kan riskera den personens säkerhet. Vi har begärt ett myndighetsbeslut på detta för att kunna överklaga.

Hur kan det vara rätt att beväpnade myndighetspersoner får hålla på med opinionsbildande propaganda anonymt, på arbetstid ämnad för brottsbekämpning? Dessutom är det här ett bevis på att polisen i allra högsta grad har ett starkt egenintresse när det kommer till kampen mot narkotika och aktivt arbetar för en specifik sida.

Det handlar alltså inte bara om att påverka politiker ifall man ej håller med, även polisen måste motarbetas. Hur enkelt eller demokratiskt är det?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.