Domare vill legalisera marijuana
Nyheter

Puerto Rico-domare vill legalisera!

Den amerikanske federale domaren Juan Torruella gav inför en publik i Puerto Rico i tisdags förra veckan uttryck för sin åsikt att ”det enda realistiska alternativet” till Amerikas misslyckade drogkrig är att experimentera med legalisering och då ”börja med marijuana”.

Torruella, som uppnått den aktningsvärda åldern av 77 år, fällde den här kommentaren vid University of Puerto Rico’s law school, dit han var inbjuden som gästföreläsare. Bland de cirka 70 åhörarna fanns (förutom studenterna) skolans rektor och Puerto Ricos hälsominister.

 

Enligt tidningen El Nuevo Dia, citerade också Torruella en nyligen genomförd studie från Cato-institutet samt ”brittiska undersökningar”, vilka visar att marijuana är mindre skadlig än alkohol ”…och därför borde legaliseras”, enligt domaren.
Det här är andra gången inom loppet av en vecka som sunt förnuft exponerats i samband med marijuanapolitik inom USA:s territorium, men utanför de 50 unionsstaterna.
Det andra fallet handlar om det lagförslag att legalisera, beskatta och reglera marijuana för såväl medicinskt som rekreationellt syfte, som godkändes av Nordmarianernas parlament förra veckan och som du kan läsa om här på bloggen.

 

Länkar:

Sitting Federal Judge Calls for End to Marijuana Prohibition

Current Federal Judge Supports Marijuana Legalization

Legalise marijuana say’s US appeals court judge

Juan R. Torruella (Wikipedia)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.