Nyheter

Recension: How Weed Won the West

Kevin Booth regisserade American Drug War och hans nya film heter How Weed Won the West. I filmen får tittaren en djup inblick i Kaliforniens legala och blomstrande cannabisindustri. Det är en intressant historielektion om Emerald triangle, ett känt odlarnäste i delstatens norra delar med större skogsområden och bergigt landskap.

Följ linjen på globen därifrån till Afghanistan och du hittar naturlig ganja. Generna importerades just därifrån till triangeln av hippies och vapenvägrare som ville odla sin egen mat och leva ett lugnt liv istället för att kriga i Vietnam.

 

 

I dessa bergiga skogsområden är markpriset numera högt och tobakskoncernen Philip Morris ska enligt filmen ha köpt ett stort landområde i trakterna. En pensionerad polis säger i filmen att när börsbolagen börjar trycka på så blir det lagligt.

Det är en hel del tutt- och rumpvinklar men vi kanske får acceptera att det är så i guldstaten. Lite knäppa måste dom ändå vara med tanke på att cannabis snart blir lagligt. Fast å andra sidan är det väl ändå kalifornier som designar våra upphovsrättslagar? 😉

En rastaman säger i filmen att cannabis får honom att förlåta.

Legalize It!

4/5 jointar

(hur många får filmen av dig?)

Länkar:

Filmen hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.