Nyheter

Regeringens kamp för snuset

Socialministern och kristdemokraten Göran Hägglund ställer krav på EU i en drogfråga. Men nu handlar det inte om att bekämpa cannabis eller dylikt. Nej den här gången kämpar regeringen hårt för att legalisera Sveriges egna lilla drog- snuset!
Hägglund kräver att förbudet att sälja snus i EU ska upphävas, enligt Svenska dagbladet.
”..betydligt mindre skadligt än cigaretter” är en formulering som återfinns i socialministerns skrivelse, där han även klagar på regelverkets bristande logik.

 

Regeringen agerar därmed stick i stäv med sina egna experter på Socialstyrelsen och Folkhälsoinstitutet.
Hägglunds utspel har väckt ont blod hos vissa företrädare för den borgerliga alliansen.
Folkpartisten Birgitta Rydberg, som är sjukvårdslandstingsråd, är upprörd och kräver att regeringen ”fimpar” sin legaliseringskampanj för snus.

 

Rydberg anser att kampanjen är pinsam och skadar ”det svenska varumärket” samt anklagar socialministern för att agera som PR-konsult åt tobaksindustrin och Swedish Match.
Hur skulle det vara om Göran Hägglund lade sitt krut på att promota en betydligt mindre skadlig produkt och försökte legalisera den istället..?

Drogmoraliserande är destruktivt, därför att det inte finns någon logik i synen på illegala och legala droger. Att snus ska finnas tillgängligt i EU borde vara självklart, eftersom det är mindre farligt än cigaretter. Det finns också en viss ironi i det faktumet att ordet snus i förespråkarnas skrifter kan bytas ut mot cannabis och fortfarande vara sanning.

När moralister och knarkkrigare får bestämma är det tydligen bättre att folk dör av lungcancer eller smutsiga sprutor.

Länkar:

Hägglund vill släppa snuset fritt

Regeringen tar strid för snuset

Göran Hägglund slåss för snuset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.