Nyheter

Resan till Amsterdam

Det är svårt att förklara den senaste tidens tystnad på bloggen men låt oss säga att det beror på äventyr. Låt oss förklara med en dikt;

I Amsterdam flyter mitt hem för tillfället. Sjöfåglarna sitter uppe på däck.

THC i blodet och tankar som flyger fram. Homer-munkar i rosa och guld.

Vi rabblar djur på L och M.

Cannabis Cup

I slutet på november så arrangeras det som vanligt Cannabis cup i Amsterdam. Det är amerikanska cannabismagasinet High Times som i över tjugo år har arrangerat den. Att resa till Amsterdam är alltid trevligt, speciellt när det är dags för Cannabis cup.

Man köper ett domarpass för många pengar och ska sedan åka runt till stadens coffee shops för att bedöma olika cannabissorter. Det här är big business för branschen då man faktist även betalar för sig. På kuppens finalkväll (torsdag 27:e) så får alla domare lägga sin röst på vilken sort som förtjänar huvudpriset (cannabis cup) samt Sativa- och Indicacup.

 

Jag, Sågverket och Rovfågeln satt en dimmig kväll på Barneys på en turistgata. Vi hade köpt G13 Haze och skulle precis tända första jointen då en amerikansk hobo kom och satte sig vid samma bord som oss. Amerikanen som vi kan kalla Gamen rullade en slarvig joint med budget weed samtidigt som han berättade om sina sista kvällar i ADAM som skulle spenderas utan sovplats någonstans. Han bodde på coffee shops enligt egna ord. I utbyte mot sjavig joint och unket weed fick han smaka stabil kon med lyxig cannabis av oss.

Mitt i ruset så skrek cannabistan bakom baren att Barney’s vann Sativa cup med sin strain Utopia Haze. Alla i lokalen jublade för att sedan träda tillbaka in i dimman. Vafalls, är det finalkväll idag?
Vi har missat prisutdelningen där Greenhouse United tog huvudpriset med sin Super Lemon Haze, Indica cup gick till Kiwi Seeds med Mt. Cook. Det var inte mycket att göra förutom att skriva ner Utopia Haze i måste-pröva-häftet, men vad ska bloggläsarna säga?

Super Lemon Haze vinnarklipp

Guldkorn i Amsterdam

Amnesia Coffeeshop

I Amsterdam finns det många coffeeshops. Många av caféerna på turistgatorna är väldigt hetsiga och serverar snabbkaffe till träsmaken i baken. Söker du lite lugnare och mysigare caféer är det bara att gå några kvarter utifrån stadskärnan. En personlig favorit är Amnesia som ligger väster om Damrak på andra sidan kanalen Singel.

Det här är ett ställe dit många lokala amsterdambor går och där sofforna är mjuka. I lokalen finns en bänk med flera Volocano-vaporizers som öppnar för en hälsosamt hög kväll utan halsont dagen efter. På detta kafé provade vi Utopia Haze i vaporizer och djävlar vad galna vi blev. Efter vad som kändes som flera timmar i lala-land så skulle vi gå och äta indiskt till middag. Cannabistan i baren log mot mig och sa att det finns en anledning till att Utopia Haze vann Sativa Cup. Jag kan inte annat än hålla med.

Koh-I-Noor

Dyrare restaurang som bjuder på äkta indisk kokkonst. Här äter du indisk mat precis som mormor Singh lagar den i hyddan. Notan är är lika hög som dig själv men vad gör det när det serveras Peshawar Naan som innehåller kokos och licheefrukter. Här äter du dig mätt för 150-300 spänn. Nära till Amnesia coffeshop. ; )

Foodism

Gillar du ekologiskt och bra priser är det här matcaféet för dig. Jag åt en varm rågmacka med mängder av grönsaker och smält ost som sköljdes ned med mangosmoothie baserad på soyamjölk. Mycket god mat som görs av långsam men medveten och trevlig personal. Nära till Amnesia coffeshop. ; )

Arknoa Houseboat

Gillar du svanar som knackar på fönstret för sin morgonbrödbit är det husbåt som gäller. Alla borde prova att bo på husbåt då det verkligen är Amsterdam. Vi bodde på Arknoa Houseboat som drivs av en konstnärrinna. Det är rent och hemtrevligt. I rummet för tre finns det en kökshörna där kaffe och te kan bryggas. Kostar ca 400 riksdaler per huvud och natt.

Mer poesi

Google translate fick smaka på dikten ovan. Först översattes den till olika språk för att sen översättas tillbaka till svenska. En bra avrundning på resan till Amsterdam;

Jag flyter i Amsterdam hus.
Sjöfåglar sitter uppe på däck.

THC blod och tänker över flytten.
Homer, munkarna i rosa och guld.

Vi talar om djur och Mr L

Länkar

Cannabis cup

Foodism

Arknoa Houseboat

Koh-I-Noor

Amnesia coffeeshop

One Reply to “Resan till Amsterdam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.