Herr Nilsson
Nyheter

Rikskriminalpolisen babblar på…

I SVD hittar vi idag senaste propagandan från polisen. Tonen i artikeln visar hur fel polisen tänker. De har bla noterat hur efterfrågan på cannabis/hasch ökar stadigt inom vitt skilda sociala grupper. Det här ska bekämpas och allmänheten informeras om hur man upptäcker en olaglig odling. Angiverimetoden måste vara bekväm för polisen. Upp med fötterna på skrivbordet och bara vänta, blir det inga lyckade tillslag kan man alltid skylla på allmänheten och de onda odlarna. Det faktum att efterfrågan stadigt ökar inom vitt skilda sociala grupper är ett tecken på förändring, det är när medelklassens barn börjar rulla joints som beslutsfattare, polis och lagmän får problem. Tillräckligt många brukare = legalisering.

I slutet på artikeln kommer det gamla gnället på industrihampan. Hur kan det här fortfarande leva kvar?? Numera är det lagligt att odla hampa och flera bönder gör det också. I hundratals kanske tusentals år har hampa varit en nyttogröda. Gamla båtar hade både segel och rep gjorda av hampa. Idag spås hampa bli något av trädens räddare. Av hampa går det att göra papper, byggnadsmaterial och briketter att elda med. Johan Nilsson som är projektledare för polisens cannabisprojekt är kritisk till att odling av industrihampa är lagligt. Något han borde få en reprimand för att säga.

Skillnaden mellan olaglig cannabis och legal hampa är knappt synbar. Däremot så skiljer de sig enormt på det kemiska planet. Av cannabis kan man bli hög, hampa däremot innehåller alldeles för lite aktiva substanser och ger ingen effekt vid intag. Herr Nilsson säger dessutom att laglig odling av hampa gör deras jobb mycket svårare, det är tacksamt att gömma plantor bland de lagliga. Polisen behöver göra labbtester för att upptäcka labbskillnader. Gör man inte alltid labbtester?

När ska trakasserierna mot de stackars hampabönderna upphöra? Finns det något fall i Sverige där cannabis odlats bland hampa? Att odla olagliga cannabisplantor i ett fält med hampa är korkat, hampan skulle befrukta cannabisplantorna och kvalitén på slutprodukten skulle försämras kraftigt.

Alkohol är farligare än cannabis!
[tags]cannais, hasch, hampa, rikspolisen, legalisering[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.