Nyheter

Så fyller Sveriges coolaste sida om narkotikapolitik 5 år

 Vi på Cannabis.se är en skön blandning av seriöst och oseriöst som ni kanske har märkt. Ibland går det för många dagar mellan inläggen, ibland spottar skribenterna fradga pga knarkkrigares dumheter och då fullkomligt sprutar det ut uppdateringar fyllda med raljeringar och tillrättalägganden.

Från början har det här mest varit ett personligt projekt för att slåss mot väderkvarnar. Men till skillnad från Don Quijote, så kommer vi att vinna. För de som ogillar våra åsikter och sprider skattefinansierade lögner har fel! Helt enkelt!

Vad är Cannabis.se?

  • En blogg för nyheter och information som garanterat inte skulle yppas av myndigheter eller övriga aktörer i drogkampen.
  • En väktare som dissekerar skitsnacket från narkofascister, karriärister och pengainsamlare.
  • Ett nöje för oss som skriver, provocerar och utbildar!

Självfallet är alla dessa frågor kring droger oerhört komplicerade och om syftet är att komma till rätta med problemen, fungerar det inte att resonera så onyanserat som knarkkrigarna gör! Ergo; det handlar inte om fritt knark eller noll tolerans.
Eller endast om cannabis heller, för den delen! Men generellt sett råder det barbari i Sverige när det kommer till synen på beroendeproblematik och narkokriminalitet.

Vilka är visionerna som motiverar arbetet bakom Cannabis.se?

  • Att påverka språket. Det vill till ett förändrat språkbruk innan vi kan förvänta oss politiska och juridiska reformer. För någon som har allvarliga personliga problem ska ALDRIG kallas pundare eller knarkare! Någon som har värk i själen eller sporadiskt fyrverkeri i belöningssystemet ska INTE beskyllas för låg moral!
  • Att cannabisväxten ska ses som en tillgång för mänskligheten. Den är en mångsidig miljövän, spirituell farkost och drog (läs medicin). Den används för rekreation och tyvärr även missbruk.
  • Att sprida en sund misstro gentemot politiker, myndigheter och den idag omoderna nykterismen.
  • Att vinna medieormen!

Nära framtid & utvecklingen i Sverige på längre sikt

Cannabis.se kommer inom kort att lägga sig till med en ansvarig utgivare, vilket kommer ge oss större spelrum att t ex kritisera polisen. Vi kommer att bli en mediaorganisation som erhåller demokratiskt skydd, så att vi i vår tur kan skydda källor och tipsare. När vi är en ”tidning” i juridisk bemärkelse, så kommer kommunikationen mellan oss och dig vara skyddad enligt lag.
När vi känner oss säkra i denna vår nya roll, så ska sidan utvecklas för att möjliggöra diskussion, användardeltagande samt svärmarbete kring projekt och kampanjer. Vi kommer även att höja utgivningstakten på nyheter och information avsevärt genom att ta hjälp av läsarna som samtidigt blir skribenter.
När? Det här ligger inte långt bort, lovar! Vi gillar dock att skynda långsamt vilket inneburit att det hela tagit mycket lång tid. Stora förändringar skall dock komma redan nu under första kvartalet 2012!

Organisationen bakom denna sida har fram tills för ungefär ett år sedan varit i stort sett obefintlig. Idag utgörs kärnan av tre personer, som med sina olika kunskapsområden ska ta bloggen till nästa nivå – den höga. 😉

Även rastaforskarna i labbet kommer att märkas mer här på sidan i vår. Med ledning av forskningsansvarige Lård Ove D. Bong är det meningen att data som krossar knarkkrigarnas argument ska framhävas på Cannabis.se.

I vår kommer också våra cannabiskorrar att rapportera direkt från Holland, Danmark och Kalifornien. Meningen är att fler personer ska börja skriva för Cannabis.se, så om du vill sprida ordet från din dimension eller, varför inte kristna Jönköping, så är det bara å höra av dig till oss.

Tävling

För att fira 5-års-jubilaren anordnar vi nu en tävling med priser från Sensimilla och Smokers Choice. Tävlingen går ut på att du ger oss feedback, berättar minimalt om dig själv och gissar hur mycket av narkotikakartellernas omsättning* som faktiskt kommer av stapelvaran cannabis.

* Ett medelvärde som beräknats av rastaforskarnas superdator, och som är baserat på flera uppgifter från seriösa nyhetskällor och forskningsmaterial.

Gå till tävlingen

Donera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.