Nyheter

Så utvinns cannabisolja med rosinpress

Rosinmetoden är en teknik för att utvinna resin från cannabisbuds. Det är ett relativt enkelt sätt som går ut på att placera växtdelarna mellan smörpapper och sen pressa det under hydraliskt tryck plus tillförd värme.

Resultatet är att oljan i budsen trycks ut och sedan kan skrapas bort från smörpappret. Det här är en teknik som har blivit populär pga enkelheten och att det inte kräver någon form av lösningsmedel i utvinningsprocessen. Vem som helst kan sköta en sådan press och få fram vad som på engelska brukar kallas rosin hash. Det är även helt riskfritt till skillnad från gasbaserade extraktionsmetoder där CO2 eller butan används.

En populär lösning för hemmafixare är att använda locktånger och med tvingar applicera tryck. Men numera finns det en uppsjö av olika maskiner på marknaden som är anpassade just för att effektivt pressa cannabis.

Rosin Press KP-1

En ny produkt på marknaden är KP-1 från den välkända kinesiska tillverkaren LTQ Vapor. Det är en portabel apparat med manuell hydralisk uppvärmd press. Det här är något så intressant som en press för både hemmaanvändaren och mindre professionella producenter till det relativt låga priset 349 USD.

Maskinen som bara väger 9 kg behöver inte fixeras vid underlaget som större automatiska pressar. Det tar mellan trettio sekunder och en minut, pga ett inbyggt tryckvalv så behövs inte alls mycket kraft för att pressa växtmaterialet under hårt tryck (1 ton).

KP-1 går alltså att köpa från webshoppen Rosin Tech direkt från Kina för 349 USD och då är frakt inkluderat. Leveranstiden är på en till två veckor. I paketet ingår även en så kallad ”dab stick” för att skrapa ihop oljan, smörpapper och en silikondosa för det kladdiga guldet.

Oljan som pressas fram är extremt klibbig och kan med fördel kylas ned en kort stund i frys för att göra den lättare att skrapa ihop. En tumregel för utvunnen ratio är ca 10-20%, det beror såklart på hur rikt växtmaterialet är på cannabinoider. Men du kan alltså tänka att från 10 gram gräs får du fram runt 1 gram rosinextrakt eller mer.

Länkar:

ROSIN PRESS MACHINE KP-1 (Rosin Tech)

Video: Så fungerar KP-1

Youtube recension av Budznbeardz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.