Nyheter

Sativex får patent i USA

Nu har Sativex fått patent som medicin vid behandling av cancer. Det meddelades i förrigår att GW Pharmaceuticals fått ett patent på Sativex, som räcker fram till april 2025.

Patentet gäller för behandling av smärttillstånd hos cancerpatienter och omfattar de två huvudsakliga cannabinoiderna i Sativex- cannabidiol och THC.

Cancerösa smärttillstånd är det främsta användningsområdet för Sativex i USA. Men även förstoppning (som ju mediciner ur opiatgruppen lätt kan ge upphov till) ,kan avhjälpas genom att man kombinerar Sativex med befintlig opiatmedicinering. Dessa har efter omfattande studier befunnits vara otillräckliga för att på ett tillfredsställande sätt ge cancerpatienterna lindring.

För närvarande befinner sig Sativex i fas 3 av kliniska studier, där man försöker utvärdera dess långtidsverkningar med avseende på effektivitet och säkerhet. Under en femveckorsperiod ska i en slumpmässig internationell undersökning grupper med cirka 370 patienter i varje, kontrolleras och jämföras med kontrollgrupper som istället får en placebomedicin.

Programmet finansieras helt av Otsuka Pharmaceutical Co. Ltd, GW:s affärspartner i USA.

Länk:

US Patent Granted for Sativex in Cancer Pain

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.