alt
Nyheter

Sativex kommer till sommaren

Sativex är nu som första cannabisbaserade läkemedel godkänt i Sverige. Medlet, som distribueras i form av munspray, är avsett att öka livskvalitén hos MS-sjuka genom att lindra stelhet och smärta. Sativex beräknas finnas på apotekshyllorna till sommaren.

Nu har, för första gången sedan 1950 ett läkemedel som innehåller cannabis åter gjort sin entré på de svenska apoteken. Snart kan ms-sjuka se fram emot att få lindring mot stelhet och smärta. Läkemedelsverket har godkänt Sativex- en munspray med en cannabissubstans, som kan lindra symptomen. Läkemedelsverket räknar med att munsprayen Sativex ska finnas på apoteken till sommaren.

Hans Sjögren på Läkemedelsverket säger till DN att missbruksrisken är liten, eftersom THC-koncentrationen är så pass låg. Till yttermera visso tyder färska nordamerikanska undersökningar på att förekomsten av medicinsk marijuana inte ökar förbrukningen, snarare tvärtom!

Länkar:

Cannabis på recept ska råda bot på smärtan

”Trygghet att medicinen finns”

Cannabis godkänt som läkemedel

Sativex godkänns i Sverige

Sativex nu godkänd i Sverige

USA/EU: Sativex snart även för cancerpatienter?

Cannabisläkemedlet Sativex godkänt i Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.