Nyheter

Sativex nära att bli godkänd i England

Sativex är en medicin baserad på cannnabis och den intas som munspray. Tillverkare är engelska GW Pharmaceuticals och sprayen säljs lagligt i bl.a. Kanada. Den engelska myndigheten MHRA som tidigare nekat medicinen tillstånd för försäljning ville se försök med fokus på effektiviteten i behandling av Multipel Skleros.

 

 

GW Pharmaceuticals genomförde en mindre studie där 36 personer som använde Sativex delades upp i två grupper. Ena gruppen fortsatte medicineringen och den andra gruppen fick placebo. Försöket visade att kontrollgruppen som inte fick Sativex i större utsträckning drabbades av typiska MS-syndrom som spasmer. Samtidigt såg man att kontrollgruppen inte uppvisade några beroendeproblem trots att de slutat med sin medicin baserad på THC och andra cannabinoider.

Det är inte konstigt att den engelska patientföreningen MS Society intresserat följer tillståndsprocessen för denna knarkarnas munspray.

MHRA står för Medicines and Healthcare Regulatory Authority.

Källa:

Sativex Satisfies Regulatory Hurdle, UK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.