Nyheter

Senaste rönen om cannabinoider

I det senaste nyhetsbrevet från IACM går det att finna flera intressanta forskningsnyheter:

Depression: Kinesiska forskare har studerat hur stress påverkar Accumbenskärnan i hjärnan som är en viktig del av belöningssystemet. I en djurmodell av depression såg forskarna att stress troligen leder till nedsatt funktion av endocannabinoida systemet i denna del av hjärnan vilket kan vara en patologisk förklaring till sjukdomen.

Deficiency in Endocannabinoid Signaling in the Nucleus Accumbens Induced by Chronic Unpredictable Stress

 

Depression: Forskning vid Alicantes universitet I Spanien har med hjälp av genmodifierade möss visat att kraftigt stimulerade CB-2 receptorer mycket effektivt kan motverka depressionsrelaterade symptom. Enligt forskarna så verkar det som att modulering av endocannabinoida systemet (ECS), och då särskilt receptor CB-2, kan vara en framtida behandlingsmetod vid depression.

Depression-resistant endophenotype in mice overexpressing cannabinoid CB2 receptors

Bröstcancer: Forskning I England har visat att THC och den syntetiska cannabinoiden JWH-133 effektivt motverkar extra farlig bröstcancer (ErbB2). Cannabinoiderna motverkar tumörer på flera olika sätt. Dels genom hämmad tumörtillväxt, dels med hjälp av aktiverad celldöd samt minskad spridning av metastaser.

THC! Fattar du Torgny!?!

Cannabinoids reduce ErbB2-driven breast cancer progression through Akt inhibition

Huden: Enligt kinesiska forskare så ökar elektroakupunktur mängden receptorer (CB-2) i hudceller vilket skulle kunna förklara smärtlindring vid inflammation. Elektroakupunktur går ut på att nålar kopplade till svag ström förs in i patientens hud likt klassisk akupunktur.

Man kan tänka sig att positiva hälsoeffekter som kommer av klassisk akupunktur har att göra med främjande av ECS. Kritiken mot alternativmedicin av denna sort kan frodas just därför att vi ännu inte riktigt förstår de cannabinoida ämnenas viktiga funktioner i kroppen.

Electroacupuncture Increases CB2 Receptor Expression on Keratinocytes and Infiltrating Inflammatory Cells in Inflamed Skin Tissues of Rats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.