Nyheter

Simpsons möter Cheech/Chong

Lite goda nyheter för oss som är nostalgiskt sinnade; i senaste avsnittet av Simpsons (som nu är inne på sin 22:a säsong), får vi i avsnittet ”Midsummer’s Nice Dream” återknyta bekantskapen med de ikonförklarade rökakomikerna ”Cheech” Marin och Tommy Chong.

Kommer du ihåg det amerikanska komikerparet Cheech & Chong, som under 70- och 80-talet förgyllde vår tillvaro med bl a cannabisfilmer som kultförklarade Upp i rök och dess uppföljare, där bl a Nice Dreams ingick? Tommy Chong figurerar dessutom i That ’70s Show, som ju sänts i svenska TV4.

 

Frågande Bart
Om svaret på den frågan är ”Nej”, så är du förmodligen, i likhet med Bart för ung att göra det.  Bart frågar i avsnittet Homer: ”Who the hell are Cheech & Chong?”. Homer förklarar att Cheech & Chong är motsvarigheten till våra dagars Beavis and Butthead, vilket han inte har så mycket för. Barts nästa fråga lyder nämligen: ”Who’s Beavis and Butthead?”
Mmm… så är det ju; det uppväxande släktet har naturligtvis inte samma referensramar som en old geezer like me och kan därför inte förstå vissa anspelningar från det äldre gardet. 🙂

 

Återförenade
I senaste avsnittet (”Midsummer’s Nice Dream”) av Matt Groenings populära TV-serie Simpsons får vi som redan känner till dem alltså möjlighet att återknyta bekantskapen med rökakomikerna Richard ”Cheech” Marin och Tommy Chong, som på senare år återförenats.

I Chong
Chong dömdes för övrigt till nio månaders fängelse 2003 för att han ”gjort förberedelser för att sälja drogtillbehör”. Det resulterade i boken ”I Chong”, vars uppläggning är i det närmaste identisk med strukturen i den storsäljande kinesiska spådomsboken”I Ching”.

 


Länkar:

 

Cheech and Chong on ’The Simpsons’

Tommy Chong

Cheech Marin

Cheech & Chong

Cheech and Chong Fan News

The I Chong: Meditations from the Joint

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.