Nyheter

Sjukdom med glädjande inslag

Det förefaller dessvärre som om mitt immunförsvar skulle packat ihop för gott och numera låter mig översköljas av diverse sjukdomstillstånd alltifrån långvariga magproblem till kämpiga förkylningar m m, m m…

Desto trevligare då, att jag mitt i all ohälsa och elände upptäcker att TV-utbudet ändå innehåller en hel del glädjande guldkorn när det gäller cannabisfrågan i Sverige, som får mig att ljusna upp!  Inte minst gäller det ett seminarium med rubriken Mot en ny drogpolitik, som Forum Axess spelade in på Engelsbergs herrgård i januari i år.

Den delen av seminariet jag under stor förtjusning inledningsvis åhörde/såg, hade underrubriken: ”Landet som hamnade på efterkälken i narkotikafrågan” och där levererade Adam Cwejman den bästa analysen jag någonsin hört av den svenska, underliga inställningen till narkotikafrågor.

Övriga deltagare vid seminariet var Lars Oreland, professor emeritus i farmakologi vid Uppsala universitet, Bengt Svensson, professor i socialt arbete vid Malmö högskola, Leif Grönblad, forskare och medicine doktor, Henrik Tham, professor emeritus i kriminologi vid Stockholms universitet, Kjell A Nordström, författare och ekonomie doktor vid Handelshögskolan i Stockholm,
Björn Fries, tidigare narkotikasamordnare för Sveriges regering samt allas vår favoritprofessor i sociologi Ted Goldberg, från Högskolan i Gävle.

Ytterligare ett glädjande besked kommer från från den internationella main stream-TV-världen.  Den av Oprah Winfrey coachade läkaren Dr Sanjay Gupta, som är CNN:s medicinske korrespondent, har äntligen skådat ljuset och berättar om det. Visserligen har han måhända tidigare ställt till med viss skada och fördröjning genom sin negativa attityd till cannabis, men han tycks ju inte vara sämre än att han kan medge när han haft fel och ändra sin uppfattning. I synnerhet när han, som i Guptas fall, mer eller mindre hävdar att han (och hela det amerikanska folket) blivit vilseförda av den felaktiga information om cannabis som basuneras ut från offentligt, federalt håll.

Ansvarig utgivare,

Sam

Länkar:

Mot en ny drogpolitik

Why I changed my mind on weed

CNN ’Weed’ Documentary Follows Sanjay Gupta’s Reversal On Marijuana

Sanjay Gupta Apologizes For ’Misleading’ Public About Weed (VIDEO)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.