Nyheter

Svenska skattepengar går till internationell nykterhetspropaganda!

När svenska knarkkrigare känner att marken skakar under deras fötter, så är receptet -Mer propaganda!
Förutom den pågående utredningen av vår missbruksvård så har ytterligare en utredning lanserats i dagarna. Den senare ska ledas av Christina Gynnå Oguz och meningen är att hon ska föreslå hur svensk nykterhetspropaganda ska spridas i världen.
Självfallet är det svenska skattebetalare som står för fiolerna!

Den andra utredningen som har pågått under en längre tid leds av Gerhard Larsson och ska vara klar innan årsskiftet. Han talade på Svenska Brukarföreningens sommarseminarium i år och det var en dyster bild som målades upp. Stora förändringar måste till enligt honom! Larsson anser att det t o m kan bli aktuellt att lagstifta om krav på gott bemötande av patienter med beroendeproblematik. Att dessa patienter dessutom inte omfattas av vårdgaranti i ett modernt land som Sverige är pinsamt, för att inte säga rent skandalöst!

 

 

Denna så kallade vård baseras på ideologi snarare än vetenskap. Men förändring är på gång, industrin med behandlingshem har redan märkt av en tilltuffning av villkoren med minskade intäkter som följd.

Kommuner och landsting skickar inte längre problemungdomar lika lättvindigt till dessa institutioner så som det gjordes bara för några år sedan. Enligt utredaren på seminariet så kommer kraven på behandlingshemmen att höjas. Att behandlande personal ska ha adekvat utbildning måste bli en självklarhet.

Det mantra som alltid upprepas av knarkkrigarna är att Sverige har ett förhållandevis lågt antal ungdomar som provar narkotika. Men om vi verkligen håller ordning på terminologin nu, så kan man fråga sig varför de unga svenskarnas bruk eller missbruk av drogen alkohol ogärna nämns av knarkkrigarna? Om någon förstör sitt liv med droger; vad spelar det då för roll om de är legala eller illegala? Effekten är ju ändå densamma!

Trots att vi på flera områden har en av världens mest strikta narkotikapolitik, så lyckas vi inte stoppa sjunkande priser, fler som provar och använder illegala droger samt attitydförändringar bland ungdomar som drar åt det liberala hållet.
Kunskapsmässigt så ser vi nu en slutkamp mellan Internet och staten, vi vet alla vad som vinner i längden.

Så frågan är vad vi ska exportera? Vad är det Sverige är så bra på? Dricka?

Uppdatering: ”Bara en av fem svenska missbrukare får vård” (DN)

Länkar:

Ny utredning om Sveriges internationella engagemang på narkotikaområdet

Sveriges internationella engagemang på narkotikaområdet (PDF)

Hur bra fungerar egentligen vår narkotikapolitik?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.