Nyheter

Skunken är varken äkta eller dödlig

Jämfört med andra illegala och legala droger är bruk av cannabis relativt ofarligt. I praktiken går det inte att överdosera och cannabis är inte fysiskt beroendeframkallande som tex koffein eller nikotin. Personer som gärna använder stämpeln KNARK och propagerar för krig mot narkotika har ett nytt favoritargument och det är den beryktade skunken. Teorin är att nya och mer potenta strains som lite slarvigt klumpas ihop som skunk är mycket farligare än det som fredsfolket rökte på sextio- och sjuttiotalet. Cannabis ska alltså vara farligare nu än då.

 

Det är med hjälp av skunken som Englands PM Gordon Brown försvarar återuppgraderingen till klass B för cannabis. Det och att cannabis kan vara dödligt. Medans Gordon Browns näsa växer på längden så visar färsk forskning ifrån Australien att det INTE finns vetenskapligt stöd för att cannabis skulle vara 20 till 30 gånger starkare idag jämfört med ”back in the day’s”.

Forskningen kommer ifrån Nationella forskningscentret för Droger och Alkohol vid University of New South Wales. Det är en metastudie där man gått igenom forskningen på hur potent cannabis är. Över hundra tusen polisbeslag av marijuana gjorda under de senaste trettio åren har analyserats och I vissa länder har man märkt av en ökning i styrkan men på det stora hela är det en mycket stor variation i hur potent drogen är. Metaforskningen om cannabis och dess styrka kommer att publiceras i vetenskapsjournalen Addiction. Slutsatsen är alltså att skunken är skitsnack!

Källa: Pot Potency Claims Unfounded, Study Says ”Claims … about a 20- or 30-fold increase in cannabis potency and about adverse mental health effects are not supported by the evidence”

[tags]cannabis, marijuana, skunk, gordon brown, potent, australien[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.