Nyheter

Släng ut narkotikapolisföreningen från polishuset i Göteborg!

Svenska narkotikapolisföreningen (SNPF) är en samling politiska poliser som ägnar sig åt att bedriva lobbyism mot förändring och reform inom drogområdet, finansierat med pengar från polismyndigheten på olika sätt. I Norge där reform diskuteras flitigt har deras narkotikapolitiforening lämnat twitter pga all kritik. Nu har norska föreningen av polisledningen tvingats att klippa banden med norska polismyndigheten. Narkotikapolitiforeningen får inte använda adresser och telefonnummer som tillhör polisen. Det ska helt enkelt inte finnas någon risk för sammanblandning. Det samma ska såklart gälla i Sverige!

Den svenska föreningens medlemstidning finns gratis att läsa på nätet och det är en toxisk publikation som hör hemma i papperskorgen. Det är kanske inte så konstigt med medarbetare som ordförande Lennart “lögnaren” Karlsson (bilden ovan), Niklas Lindroth, Walter Kegö och Jessika Vikberg, kanske även den anonyma Dunkelgrå från Borås finns med på ett hörn? 

Problemet

Deras förening och tidning är registrerad på en spaningsavdelning hos polismyndigheten i Göteborg. Det här är ett uppenbart exempel på hur SNPF och polismyndigheten ständigt flyter ihop, något som är en strategi från de politiska narkotikapoliserna. Men nu är det nog och det är dags att göra något åt detta!

När vi har grävt i det här och begärt ut information från polismyndigheten har vi endast fått ett nonsenssvar från en praktikant hos polisen. Sammanfattat går det ut på att jämföra SNPF med polisens sportföreningar, som av tradition registrerats på adresser tillhörande polismyndigheten. Men SNPF är ingen oskyldig handbollsklubb, det är en politisk lobbyistorganisation som har en lång historia av att motverka kritiker med lögner och mobbarmetoder.

Så vad ska vi göra?

 1. Kontakta Polismyndigheten i Västra Götaland och klaga på detta. Ju fler som gör det desto bättre!
  Det går även att maila till polischef Erik Nords kansli: [email protected]
  (Förslag på vad du kan skriva längst ner i artikeln)
 2. Anmäl dig till vår kontaktlista för denna påverkansoperation.
 3. Dela och sprid den här artikeln.

Fler saker vi kan göra för att motverka den ideologiska svulsten som SNPF är:

 1. Kontakta Mediahuset i Göteborg AB som sköter tidningens annonser.  
 2. Kontakta Åkessons Tryckeriaktiebolag i Emmaboda. 
 3. Kontakta MKMEDIA som sköter föreningens hemsida.  

(Kommentera på företagens sociala medier. Klaga och ifrågasätt varför dessa företag hjälper politiska poliser att sprida propaganda.)

Svaret från polismyndigheten:

Vi har ställt dina frågor till en person på SNPF och fick följande svar:
”Svenska Narkotikapolisföreningen är en helt ideell förening bestående av ca 2000 personer i rättsväsendet. Föreningen bildades 1987. Allt arbete i föreningen sker på ledig tid. Att föreningen har sin adress till myndigheten i Göteborg går tillbaka till tiden för grundandet. Då fanns ett muntligt avtal mellan dåvarande myndighet och föreningen. Syftet med detta var att frikoppla enskilda befattningshavare från föreningens verksamhet. I praktiken innebär detta att föreningens representant i Göteborg, efter tjänstetid, hämtar och hanterar ev inkommande post till adressen. Liknande förfarande har även begagnats av polisidrottsföreningar motsvarande i landet.Jag ser personligen ingen målkonflikt i detta. Vi i föreningen kommer att anpassa oss efter myndighetens syn på frågan.”
X
Praktikant
Enheten för rättsligt styrning och stöd, Polisen Västra Götaland

Tidigare artiklar från Cannabis.se om SNPF:

SNPF är en ideologisk svulst

Lever vi i landet Lennart?

Polismyndighetens pengar till SNPF

SNPF fakturerar Polismyndigheten

Polisen gör reklam för SNPF

Annika Ljung vann priser på SNPF-konferens

Förslag vad du kan skriva för att klaga till polisen:

(Försöka att variera din text lite, kopiera inte allt rakt av bara, lägg till och ta bort lite själv.)

 • Hur kan ni tillåta att en politisk organisation för poliser får ha sin tidning och förening registrerad i ett polishus?
 • Jag vill klaga på att svenska narkotikapolisföreningen bedriver politisk verksamhet från polishuset i Göteborg.
 • Är inte polismyndigheten oroliga för att svenska narkotikapolisföreningen kan blandas ihop med polismyndigheten i allmänhetens ögon?
 • Svenska narkotikapolisföreningen skadar polisens anseende enligt mig. Gör något åt detta!
 • Hur kan det komma sig att ni inte tar tydligt avstånd från svenska narkotikapolisföreningen som har deras tidning och förening registrerad i Göteborgs polishus?

3 Replies to “Släng ut narkotikapolisföreningen från polishuset i Göteborg!

 1. Helt klart har inget att tillägga just nu…ser fram emot 31 juli i Göteborg….tack för ni finns…R o M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.