Nyheter

Svenska Narkotikapolisföreningen- Början till slutet!

I helgen som gick delade Medierna i P1 ut en rejäl smocka mot politiska poliserna i SNPF! Något som varit otänkbart länge då kampen mot knarket är helig i Sverige. Men en grundlig granskning av systerföreningen i Norge som i åratal agerat odemokratiskt spiller nu över även på den svenska dito. I inslaget intervjuas bla författaren och SVT-reportern Johan Wicklén samt ansvarige utgivaren för TV4 Johanna Thulin Bratten.

Det var när Lennart Karlsson, ordföranden för svenska narkotikapolisföreningen, satt i TV4 och babblade på som vanligt om ökningen av narkotika och problemen med det. För ovanlighetens skull i poliskläder, man kan nästan ana hur det var ett medvetet val för att förtydliga i vilken egenskap han uttalade sig. Allt för att kunna bortförklara rollsammanblandning, som är grunden i den norska kritiken.

Men ack så fel det blev! TV4 eller blåljus-tv som vi kanske med rätta kan kalla dem ville ha en expert men fick en propagandist som jonglerar hattar. En pajas i blått. Eftersom Sverige inte existerar i ett vakum och omvärlden knackar på så är det här helt enkelt dålig journalistik.

Lennart Karlsson är inte bara narkotikapolis och ordförande, utan även en lobbyist, lögnare och mobbare av rang. Något som bekräftats av ett flertal pinsamma händelser under hans år som ordförande i SNPF. Ett riktigt dåligt betyg för denna odemokratiska förening!
Så det är verkligen banbrytande när Medierna i P1 tar upp det problematiska med hur narkotikapoliser utan relevanta följdfrågor får agera experter, samt propagera för agendan om hårdare lagstiftning och längre straff, utan att deras engagemang i en ideologisk polisförening tydligt deklareras. Värdigt en bananrepublik. Även medias okritiska rapporterande om denna propaganda har varit en hörnsten i den massiva kritik som dominerat debatten i Norge. Skärpning journalister!

Efter granskningen av norska föreningen uttalade sig högsta polischef, Benedicte Björnland, och hennes uppmaning till NNPF var att de bör byta namn. Polis borde inte finnas i namnet för att undvika rollsammanblandning. I förra veckan kom en liknande uppmaning från landets justitieminister Emilie Enger Mehl (Sp). Det samma ska såklart gälla även i Sverige!

Politiska narkotikapoliser är ett demokratiproblem och det är goda nyheter när de motarbetas och får minskat inflytande över narkotikapolitiken! Därför är det viktigt att sänka volymen på SNPF så att de ej kan fördumma drogdebatten mer.

Krav gällande SNPF!

  1. Skaffa ny adress för föreningen och medlemstidningen.
  2. Stryk polis ur föreningsnamnet!
  3. Polismyndigheten ska INTE sponsra deras årliga konferens!
  4. Avgå Lennart Karlsson!

Källa:

Kontextlöst om kritiserad legendars scoop, artikel om sextrend på skola på lös grund och otydliga roller för poliser i medier

(20 minuter in i programmet)

Mer om SNPF:

Kritisk analys av svenska narkotikapolisföreningen snpf

Släng ut narkotikapolisföreningen från polishuset i Göteborg!

Politiska polisen i Göteborg

Polismyndighetens sponsring av politiska narkotikapolisföreningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.