Nyheter

Socialdemokraterna i Danmark inspireras av pragmatisk narkotikapolitik i Portugal

Berlingske tidningen skrev igår om hur socialdemokraterna håller på att förändra sin syn på narkotikapolitiken. De röda politikerna studerar Portugal som 2001 avkriminaliserade konsumtion av narkotika. Där tolereras det att drogkonsumenter har mindre mängder narkotika för personligt bruk.

Narkotika är inte lagligt där men samhällets lösning på drogproblematiken är speciella kommittéer som kan ordinera vård och utfärda varningar. Det här har visat sig vara bra för Portugals utsatta medborgare som numera behandlas på ett värdigt sätt. Nu har det nästan gått ett decennium och Portugals liberala narkotikalagar har inte lett till en ökad narkotikakonsumtion.

 

 

Sossarna i Danmark är oppositionsparti i folketinget men styr ändå huvudstaden Köpenhamn. Det senaste året har vi skrivit flera gånger om politikerna i huvudstaden som vill motverka det våldsamma maffiakriget med legaliserad försäljning av hasch i speciella butiker.

Detta är mycket lovande och kan säkerligen hända inom en snar framtid då det finns många haschrökare och liberaler i landet. Men det måste nog till ett regeringsskifte i Danmark innan det kan ske.

Danmark dödar sakta men säkert den moralistiska narkotikapolitiken i Sverige som har snöat in på straff och styvmoderlig behandling av stigmatiserade så kallade knarkare.

Länk:

Ny revolution af narko-politikken på vej

Dekriminalisering av cannabis och Coffee shops i Köpenhamn?

Portugal: Avkriminalisering ökar inte missbruk

Danska CEPOS: Förbudet mot hasch bör upphävas

Dekriminalisera mera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.