Nyheter

Soldränkt Smokefest blev succé! Och MedCan blev till!

En mysig stämning och ett strålade vackert väder visade att även gudarna var välvilligt inställda till vår sak på den andra Smokefesten i historien.  Den gick av stapeln i lördags på Kungsholmen i Stockholm.
Publik-/ besöktillströmningen var betydligt bättre än förra året, men det var också den marknadsföring som föregick evenemanget. Trots detta svek medierna!

 

 

Akademiker på gräs- Ted Goldberg

Ted Goldberg, Alexander Bard, Joakim ”kol14” Hedström var en del av talarna denna sköna eftermiddag/kväll som (naturligtvis) startade 4:20 på eftermiddagen.

Ståuppkomikern Achmed drog weedskämt inför garvande Smokefestare

Undermålig mediebevakning

Däremot var mediebevakningen riktigt usel! Det verkar dessvärre som om en viss hyene-mentalitet är ett framträdande drag hos medierna och att sensationsfaktorn avgör om ett event ska bevakas, eller ej.

Alternativt kan det förstås också förhålla sig på det sättet att avsaknaden av nyhetsmedier är ett drag i drogmotståndarnas försök att tiga ihjäl cannabisens snabba frammarsch. Om  så skulle vara fallet, så torde det också existera en slags konspiration i form av en tyst överenskommelse att tiga om cannabist-aktiviteter på legaliseringsfronten.
Och det vore ju ett ganska odemokratiskt förfarande av ”Den tredje  statsmakten”, eller hur..?

Eftersom förra årets Smokefest hemsöktes av diverse provokativa knarkkrigare, vars syfte helt uppenbart var att störa manifestationen, uppvisade många av medierna ett oproportionerligt stort intresse för händelserna i Rålambshovsparken. Dessutom passade några av dem på att spy ut galla över att folk hade mage att vilja legalisera cannabis, som ju ”alla” vet är ”knark”!

Susanne Erikson berättade bl a om nybildade MedCan

De enda undantagen från medie-bojkotten var en reporter från Drugnews och- ett irländskt TV-team.
Enligt Liam dokumentärfilmades också arrangemanget av någon från SR.
En bidragande orsak till lugnet och den befriande avsaknaden av hätska knarkkrigare,  kan ha varit de poliser som i år tydligen hade kommenderats ut för att bevaka våra demokratiska rättigheter.  Att i lugn och ro resonera om möjligheterna att åter-legalisera denna eminenta drog/medicin, som egentligen aldrig borde ha gjorts olaglig alls!

Alexander Bard och Patrik Karsberg- fria filosofer

DrugNews reporter bevakade ”Rålis”- vi bekvakar DrugNews 😉

Viktor, Konrad, Martina och Li njuter av fin stämning, bra tal,
kyld rök från vattenpipan, schysst musik,  och flödande solsken

Twang System’s höga energiläge (trots värmen), uppskattades av besökarna

Vi syns nästa år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.