Baskien legaliserar cannabis nästa år
Nyheter

Spanien: Baskerna legaliserar 2012

Nästa år kan man röka cannabis lagligt i den spanska provinsen Baskien. I alla fall om man är medlem av en cannabisklubb där.
Regionens socialistiska regering anser nämligen att förbud bara leder till inte önskvärda händelser; brottslighet och en blomstrande svart marknad. De föredrar att använda sig av  de små kryphål som finns i den nuvarande lagstiftningen, för att på så sätt genom den nya lagen ”skapa ett visst utrymme för personlig självbestämmanderätt”.

Och när kommer dagen när våra svenska ”socialister” tänker i likartade banor..? Skulle ju onekligen ge upphov till en intressant situation i svensk inrikespolitik, eller hur..? 🙂

Regeringen i den nordligt belägna regionen Baskien leds av socialisten Patxi López. Han och den övriga regionsregeringen anser att det är betydligt bättre att kontrollera än att förbjuda.

Den nya lagen kommer att möjliggöra för cannabiskonsumenter att bli medlemmar i en klubb där det som konsumeras under kontrollerade former, också ska produceras och distribueras av medlemmarna själva.

Jesus Maria Fernandez från det baskiska hälsoministeriet säger att cannabiskonsumtionen i praktiken redan är så etablerad, att det är ett bättre alternativ att införliva bruket med regionens regelverk än att förbjuda det.

Möjligen har det schweiziska initiativet till legalisering som vi skrev om nyligen, inverkat på baskernas beslut att genomföra cannabisreformen.

Länkar:

Basque Government moves to make Cannabis legal

Cannabis Legal and Regulated in Spain for 2012

Regionen Baskien (Wikipedia)

Schweiz: Laglig weed för odlingskunniga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.