Nyheter

Spanien: Majoritet vill legalisera cannabis

Hela 52% av spanjorerna tycker att cannabis bör legaliseras och att försäljningen ska regleras av staten.
I Spanien är det redan idag ganska så avkriminaliserat, egen konsumtion är lagligt och det är t o m tolererat med innehav av ett fåtal plantor i hemmet för eget bruk.

Undersökningen som visar detta kommer från den respekterade stiftelsen Fundacion de Ayuda a la Drogadicción (Foundation Against Drug Addiction, Spain). Denna organisation som arbetar med drogberoende har bla rådgivande status hos FNs huvudorgan ECOSOC (Ekonomiska och sociala rådet).

På senare år har lagliga cannabisföreningar etablerat sig i Spanien, de flesta av dessa s k klubbar återfinns i Barcelona, Madrid, Valencia och Baskien. Grundprincipen är att dessa föreningar bedriver kollektiva cannabisodlingar som medlemmarna kan ta del av. 

Enligt FADs undersökning så stöder 28% av spanjorerna detta och ser det som ett smart sätt att ta kontroll över handeln. Hela 22% menar de ej ser några större problem med ”cannabisklubbarna”. En majoritet är alltså för eller åtminstone ok med även detta.

Något som är intressant är att svaren på övriga frågor i undersökningen visar att spanjorerna acceptans för tyngre droger har minskat det senaste decceniet. Även synen på legala droger som alkohol och tobak har blivit striktare bland befolkningen. Men cannabis går alltså mot strömmen!

Länkar:

One in two Spaniards want legal marijuana

FAD.es

Cannabisklubbar i Spanien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.