Nyheter

SR P1: Konflikt om knarkkriget i Latinamerika

Dagens Konflikt handlar om den misslyckade satsning USA företagit sig i Anderna de senaste decennierna. Det handlar om ett knarkkrig med flygbesprutning och markstrider som inte bara kostat miljarder för skattebetalare i USA.

 

 

Demokratin i Latinamerika har fått lida hårt pga den militariserade kampen mot droger och fortfarande har man inte vunnit över knarket. Hur länge ska denna imperialism fortsätta?

Nu är det förändring på gång. Professorer, expresidenter, journalister och bönder har fått nog. Nu kräver många ett slut på det meningslösa kriget.

Uppdatering! Tänk att knarkkrigare och reformerade missbrukare alltid skyller dagens problem, orsakade av deras eget krig, på en mer liberal narkotikapolitik. Hur fan kan de tänka tänka så fel?

Lyssna & läs:

Det misslyckade kriget mot narkotikan

Uppdatering 2! Vi myser men Torgny ryser när Ekot intervjuar filantropen George Soros vars rikedom är jämförbar med knarkkartellernas och deras politiska lakejers förmögenheter. Skillnad är att Soros vill legalisera cannabis och sätta punkt för knarkkriget. Verkar det snurrigt?

Lyssna:

I huvudet på en spekulant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.