Nyheter

Sthlm: Sture Johannessons konst i två utställningar

Nu kan du se Sture Johannessons verk i Stockholm. Hans affischer finns att beskåda på Index (Kungsbro Strand 19) under utställningen In memery fram t o m den 25 maj. Ett annat av hans verk, det som hedrar den tyska terroristen Ulrike Meinhof ställs just nu ut på Tensta konsthall under utställningen ”Samhället utan egenskaper”.

Ett av hans mest kända verk är den s k Haschflickan som av konstnären själv döpts till Revolution Means Revolutionary Consciousness! 
Sture Johannessons konst är mycket uppskattad utomlands och vi har t ex skrivit om utställningen på MACBA i Barcelona.

Det är inte bara hiphop-musiker som blir stämplade som icke önskvärda av etablissemanget. Självaste urfadern till Sveriges knarkkrig, Nils Bejerot, föraktade Johannesson så pass att polisläkaren pressade makthavare i Skåne att utreda konstnären för psykisk sjukdom, vilket höll på att kosta honom körkortet.  I vår kommer vi att ha med Sture i en längre intervju i magasinet! 

Länkar:

SVD om Index: När datorkonsten var rebellisk

Stoppat konstverk ställls ut i Tensta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.