stockholm smokefest 2009
Nyheter

Stockholm Smokefest 2009 [uppdaterad]

OBS!
Stockholm Smokefest 2009 har, pga. det troliga regnvädret på söndag, beslutat att hållas nu på lördag, den 18e juli. Vi på Cannabisera anser att det är bättre att ett fåtal färre kommer pga. att de ej kan komma än att ingen kommer pga. att det regnar. Sprid detta till alla du känner, så fort som möjligt. Twitter, Facebook, Youtube, olika forum, ja alla möjliga ställen!

Den 18e Juli hålls den första Stockholm Smokefest i Rålambshovsparken i Stockholm. Stockholm Smokefest är en allmän sammankomst vars syfte är att ha en öppen picknick/fest med en så cannabisinfluerad utstrålning som möjligt. En del deltagare kommer även att använda sig av lagliga, cannabisliknande preparat.

Målet med Stockholm Smokefest är att avdramatisera användning av cannabis, och i förläningen öka det folkliga stödet för cannabis samt lag reformering vad beträffar drogen.

 

 

I Sverige har det traditionellt, till skillnad från många andra länder, saknats en cannabiskultur. Till skillnad från många andra länder där det regelbundet äger rum demonstrationer och manifestationer för cannabislegalisering, och där cannabis ofta används öppet på allmän plats, har cannabisanvändning i Sverige traditionellt sätt varit någonting som skett hemligt och i smyg, på ställen där inga utomstående kan se en. Människor med liberala inställningar till drogen väljer ofta att hålla sina åsikter för sig själva, rädda för att utsättas för fördömande, okunniga och oförstående attityder.

Med Stockholm Smokefest vill vi hjälpa till att ändra på detta. Genom att bl.a. röka och bli berusade av lagliga, cannabisliknande substitut på allmän plats, inför allmänhetens beskådan samt komma med budskapet om cannabisliberalisering vill vi hjälpa till att avdramatisera bilden av cannabisbruk. Vi vill vara positiva förbilder, och visa att användning av cannabis inte är så dramatiskt eller farligt som folk har fått lära sig.

Eftersom cannabis är olagligt uppmuntras inga deltagare att röka cannabis. Vi uppmanar också folk under 18 att inte delta. Men eftersom sammankomsten sker i en allmän park dit alla har tillträde så kan vi inte hållas ansvariga för vad människor som råkar befinna sig i parken väljer att hitta på.

För mer information, vänligen kontakta oss på Cannabisera.se, eller läs här:

http://www.cannabisera.se/aktivism/index.smokefest.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.