Nyheter

Stockholmspolisen slösar pengar på fascistoida arbetsmetoder

Om du blivit våldtagen eller kanske drabbats av ett eller flera bostadsinbrott så finns det åtminstone något att glädjas åt. Polisen i Stockholm gör hembesök hos ungdomar som kanske använder illegala droger. Vi pratar inte om skäliga misstankar eller spaningsuppslag som leder till husrannsakan. Det verkar räcka med att vara en ”värsting” för att snuten ska komma utan husrannsakan.

I den svenska kampen mot droger menar vi så väl, men gör så fel. Det är idiotiskt att slösa resurser på poliser som ska trakassera ungdomar och hela familjer i deras egna hem. Svenska dagbladet skriver om den s.k. Linköpingsmodellen och en polisrepresentant som uttalar sig säger att polisen snällt får gå om de inte bli insläppta. Vi vet ju alla hur snälla poliser kan vara, fråga Jesper Nilsson.

Vi menar inte att det är negativt att försöka hjälpa ungdomar på glid som sysslar med narkotika. Men det måste göras med förståelse och baserat på vetenskapliga metoder. Det går inte att skicka beväpnade poliser som ska bekämpa kriminalitet när det så klart borde vara myndighetspersoner med adekvat utbildning.

Att kränka medborgare på detta sätt där resultatet är oerhört svårmätt hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle. Att det handlar om skrämseltaktik är uppenbart. Polisen som alltid behöver mer resurser och därför manipulerar statistiken tror att det starka intrycket de gör under dessa hembesök ska rädda ungdomar från det hemska knarket.
Men det enda som är säkert är att fega populister till politiker tilldelar polischefer med många narkotikarelaterade gripanden mer resurser inför nästa val.

Länk:

Polisen knackar på hos unga droganvändare

Osmart och kanske korkat snuten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.