Nyheter

Storebror övervakar kampen mot narkotika

Tack vare visselbåsaren Snowden har media fått reda på att amerikanska NSA har övervakat den förra och nuvarande presidenten i Mexiko. Även flera andra toppolitiker har buggats och delvis ska detta ha genomförts för att flera av dessa personer är reforminriktade i narkotikafrågan.
Alltså en amerikansk spionorganisation som ogillar ideologiska motståndare kränker både deras integritet och den nationella suveräniteten trots att det inte handlar om krig, terrorism eller industrispionage. 

Idag är det tyvärr så att svensk och amerikanska underrättelsetjänster samarbetar och arbetar på liknande sätt. Man kan ju fråga sig om något liknande det som skett i Mexiko skulle kunna hända, eller redan sker i Sverige? Nu har ju även Rikspolistyrelsen möjlighet att signalspana och övervaka Internet även om det verkligen inte var meningen när FRA-lagen klubbades igenom i riksdagen, det tog inte många år att mjuka upp lagarna så pass. 

Redan sker mycket av narkotikahandeln online krypterat på darknets och med hjälp av bitcoins. Å det finns skäl att skydda sig, den svenska polisen bedriver såklart spaning på Internet. Frågan är bara om det är offensivt eller i enklare former. Det här är en av anledningarna till att sådana system som dessa myndigheter har är demokratiska risker, kanske inte idag, men vad skulle hända om t ex nyfascister fick mer makt i politiken?

Länkar:

NSA hacked email of Mexican president and drug-war reformers

Vanliga droger säljs på nätet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.