https://cannabis.se/images/CanadianMedCanFlag.png
Nyheter

Studie: Cannabis som stigmatiserad medicin

Trots sin i många kretsar stigande popularitet och det faktum att acceptansen för cannabis rent allmänt ökar, ses drogen fortfarande med viss misstänksamhet bland många. En kanadensisk undersökning har tittat på hur 23 patienter uppfattar stigmatiseringen och vilka olika strategier användarna av medicinska cannabisterapier anlitar för att skydda sig mot den.

Att dölja sin cannabismedicinering är ETT (om ej rekommenderat) sätt att handskas med saken. Vissa av de 23 undersökta patienterna använde sig av den s k undercover method för att klara det sociala samspelet med omvärlden. Andra väljer att istället upplysa oförstående och negativa personer i närmiljön om fördelarna med den cannabisterapi de genomgår. Att genomgående använda marijuanan på ett ”ansvarfullt sätt” ingår också i strategierna.

 Länk:

 Perceptions of cannabis as a stigmatized medicine: a qualitative descriptive study

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.