Nyheter

Svarta poliser stöder prop 19

NBPA stöder legalisering i Kalifornien

SACRAMENTO Proposition 19, som innebär att marijuana legaliseras i Kalifornien, backades på torsdagen upp av National Black Police Association med dess 15 000 medlemmar.

Organisationen anser att droglagarna slår oproportionerligt hårt mot den svarta befolkningen, enligt Los Angeles Times. Ron Hampton, ett pensionerat polisbefäl från Washington, är ledare för gruppen. Han anser att pengar som går till att upprätthålla existerande droglagar, istället kunde användas bättre genom att förbättra de sociala förhållandena.

Neill Franklin, är veteran bland de svarta polisbefälen. Han leder Law Enforcement Against Prohibition, och talade vid en konferens som organisationen anordnat i den kaliforniska huvudstaden Sacramento den gångna torsdagen.
-Jag har med egna ögon sett vilken förödande effekt de missriktade marijuanalagarna har på våra samhällen och grannskap, sa han.

 

 

The Drug Policy Association hävdar att 22 % av de som arresteras för marijuanainnehav i Kalifornien är svarta, trots att afro-amerikaner utgör endast 7% av statens befolkning.

Proposition 19 kommer, om den går genom, att tillåta personer över 21 år att odla marijuana och att lagligt inneha upp till drygt 28 gram.

Länkar:

National Black Police Association Endorses Prop 19

Black police group backs legal marijuana

National Black Police Assn. supports California’s marijuana legalization initiative

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.