Nyheter

Propagandapolisen: Svensk polis agerar odemokratiskt pga kampen mot narkotika

Eftersom vi i Sverige har fullständigt orealistiska mål med vår narkotikapolitik så leder det till att polisen prioriterar helt galet. Det är konsumenterna, inte toppen av narkopyramiden som motarbetas av polisen. Det här leder bl a till att ”drogliberal” musik och kultur attackeras från myndighetshåll vilket borde vara otänkbart i ett fritt land.

I våra grannländer finns det en mer realistisk syn på samhällsproblematiken som narkotikan utgör. En finsk polis skrev nyligen på sin blogg att kampen mot narkotika INTE fungerar.
I Danmark förra veckan så uppmärksammades en polis för sitt debattinlägg om att cannabis bör legaliseras. En polishöjdare kommenterade detta med att yttrandefrihet råder och trots meningsmotstånd i grundfrågan så höll han med sin kollega om en del saker.
Vi har tidigare skrivit om polisforskaren Paul Larsson vid norska polishögskolan som även han har liknande åsikter, d v s det är dags att tänka om.

Men här i Sverige är relationen mellan polisen och knarkkrigarnas föreningar mycket god. Tillsammans har dessa krafter gjort Sverige till ett av västvärldens mest repressiva samhällen när det gäller ringa och mindre allvarliga narkotikabrott. Man skulle kunna tro att nu när så mycket händer i omvärlden så skulle utvecklingen i Sverige gå mycket snabbare. Men vår polis fortsätter att bromsa med sin högst partiska inställning och dessutom med ett aktivt propagandaarbete.
Vi har senaste tiden granskat narkotikaroteln i Stockholm och deras kommunikation med allmänheten via sociala medier. En polis på Facebook tyckte att bevis nu finns för att legalisering av droger är en dålig ide. Vi håller verkligen inte med men fick inte ens reda på vem denna polis är, å då är ändå Cannabis.se en registrerad mediaorganisation. Kan ni tänka er en polis som företräder polismyndigheten i ett nyhetsinslag på TV men som bara kallades Mr X?

Problemet med detta polariserande system är att beväpnade och ideologiskt hjärntvättade representanter för staten håller på med fula metoder i kampen mot droger. Ett särskilt ansvar måste alltid åligga medarbetare på myndigheter, de bör vara någorlunda neutrala i sin yrkesroll och agera demokratiskt. Detta för att minimera diskriminering och direkt felaktiga eller kontraproduktiva insatser som betalas med skattemedel.

Nyligen trampade samma hemliga polisorganisation i Stockholm i klaveret ännu en gång. Bloggaren och pragmatiska debattören Magnus Callmyr fick lida när dessa twitterpoliser (@narkotikaroteln) skulle ”skoja” med honom, gamla tragiska minnen återupplevdes när en okänd polis utgav sig för att vara hans kusin. När Magnus kontaktade polisen för att fråga varför han fått sådana publika meddelanden från dem så möttes han bara av samma gamla vanliga bortförklaringar.

Det kanske inte är en så stor grej, eller ens illa menat men så här galet blir det lätt när inkompetenta poliser med starka åsikter kritiseras i sociala medier. Dessutom är Callmyrs obesvarade fråga, som resulterade i denna olägenhet, fortfarande mycket intressant. Kan poliser som anser att narkotikapolitiken och lagar inte fungerar uttrycka det lika fritt som Stockholms narkotikarotel sprider mycket onyanserade åsikter på nätet? Eller gäller kårandan även på Facebook?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.