Nyheter

Svensk polis kampanjar för kostsamt knarkkrig

Ring ring… Nils Bejerot ringde från 70-talet och föreslog att alla knarkare skulle brännas på häxbål….
Vi har många narkotikarelaterade dödsfall och ungefär lika många missbrukare som andra EU-länder med en mer liberal narkotikalagstiftning. I svenska fängelser är den enskilt största gruppen fångar fängslade just för narkotikabrott.

I flera decennier har man frammanat bilden av langare som tveksamma existenser, ungefär i klass med mördare och pestspridare på den sociala värdeskalan.
Eftersom den politiska målsättningen allt för länge har varit att vårt land ska bli fritt från narkotika så har dessa brottslingar straffats mycket hårdare än om de skulle begått andra typer av brott.

Som vi tidigare har uppmärksammat, så har HD börjat revidera det här tankesättet genom att även betrakta andra faktorer än mängden narkotika som åtalade haft i sin ägo. Detta har medfört att t ex unga personer eller sådana som handlar med nyligen kriminaliserade droger, fått kortare straff än vad som tidigare varit praxis. Vid rättens bedömning tas numera också hänsyn till drogers relativa farlighet, en utveckling som knarkkrigare, vilka avsiktligt fördummar folket, ogärna ser. För enligt dem är ALLT KNARK FARLIGT, punkt slut! 

Det här är ett hoppfult tecken, som tyder på att vår rigida narkotikapolitik håller på att moderniseras och bli mer pragmatisk. För kampen har ju inte gått så bra för etablissemanget som knarkminister Maria Larsson & Co vill göra gällande. Men knarkkrigare samlar sig nu till motstånd mot den hotande utvecklingen. De tänker slåss för att bevara det gamla sättet. En oroväckande del i det här sammanhanget är polisens roll i kampen mot utvecklingen. Riksförbundet narkotikafritt samhälle, den mäktigaste lobbyorganisationen i Sverige, som arbetar för hårdare straff och ökad stigmatisering har en narkotikapolis till ordförande. Även organisationen Svenska Narkotikapolisföreningen gnäller över att domstolarna sviker vår kära nolltolerans.

Vad är då egentligen problemet med att snutar engagerar sig i samhällsutvecklingen? Ja, till att börja med så är de beväpnade och vill inte veta av minskade anslag. Dessutom så fokuserar polisen här i Sverige snarare på de enskilda konsumenterna än kartellerna. De jagar helt enkelt statistiska pinnar och väljer då det lättaste bytet. Dessutom friserar polisen ofta siffrorna när det handlar om beslag och gripanden! 

Man menar att polisens strategi handlar om att förhindra nyrekrytering, att sända ut ett kraftfullt budskap. Ett budskap som ibland baseras på rena lögner! Men borde vi då inte i Sverige efter flera decennier av knarkkrig snarare se en halvering i narkotikarelaterade dödsfall och minimalt antal missbrukare..? 

Det stavas populism och vår polis sitter mitt i smeten! Anledningen är att kampen mot droger korrumperar och det är också här som nådastöten måste sättas in; en kritisk granskning av nolltoleransens ekonomi är inte bara önskvärd, utan nödvändig! Hur mycket kostar det här oheliga kriget mot knarket årligen..? Vilken utdelning får vi för våra skattepengar..?

Länkar:

Om MDPV i riksdagen – en hyllning till inkompetensen och lobbyismen

HD: -Tidigare praxis stelbent

Mer sansade HD-domar

Propaganda från narkotikapolisen

Ännu mer länkar:

Sverige – Knarkarnas helvete

Knarkkriget är passé

Absolutismens grepp om Sverige

RNS/Polisen

Sveriges professionella moralister är desperata

Polisinfo- okunskap eller propaganda?

Drogpolis blir kulturpolis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.