Nyheter

Svenska Brukarföreningens seminarium

SBF ger sig inte trots hårt motstånd från etablissemanget. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att deras budskap om harm reduction blir mer och mer norm i de flesta europeiska länder.

Varje sommar arrangerar brukarföreningen ett seminarium med politiska talare och forskare som förespråkar en mindre sträng och mer evidensbaserade narkomanvård.

Mottagare av årets Brukarvärnspris är gruppen inom vänsterpartiet som vill avkriminalisera det egna bruket av narkotika. Pristagarna heter Alice Åström, Elina Linna, Eva Olofsson och Lena Olsson.

Tillsammans arbetar dem med vänsterpartiets narkotikapolitik som går ut på att det är kontraproduktivt att kriminalisera användning av narkotika. Effekten blir att samhället stöter bort offren med batonger istället för att erbjuda human vård som vid alkoholism eller övervikt.

Källa:
Missbrukarkritik mot svensk narkotikapolitik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.