LiarNixon
Nyheter

”Svenska modellen” överges

Nixon diggade booze, men inga andra droger

Narkotikamoralismen som den amerikanska presidenten och knarkkrigaren Richard Nixon stod för är dessvärre rådande i Sverige än i våra dagar. Och vi skriver nu 2010!
De flesta förutsätter nog att det en gång i tiden fanns goda grunder för kriminalisering av cannabis och att alkohol inte alls är en lika farlig drog, för så säger ju lagen.
Detta saknar självfallet verklighetsförankring, vilket vem som helst med en internetansluten dator enkelt kan läsa sig till.
Våra grannländer humaniserar nu sina lagar och Sverige står ensamt kvar med en omänsklig och brutal narkotikalagstiftning.

 

Propagandan har dock borrat sig djupt in i de flestas sinne. Knarkkrigarna säger att Sverige lyckats bra mycket bättre än andra jämförbara länder. ”Beviset” är att förhållandevis få svenska ungdomar provar narkotika. Att detta är ett synnerligen irrelevant mått tänker kanske inte de flesta på.

 

Sverige, med sin repressiva och respektlösa narkotikapolitik, lyckas inte bättre än t.ex. Nederländerna när det gäller antalet tunga missbrukare och narkotikarelaterade dödsfall. Det är något som alla borde känna till, men det är inte många som gör det, tyvärr!

Vi tror att den svenska narkotikapolitiken är ”lyckad” därför att lögnen upprepats så många gånger att den malts in i folks medvetande som en sanning.  Konservativa krafter avser nu att exportera den svenska hälsofascismen för att bemöta knarkkrigarnas största rädsla; skademinimering/harm reduction.

Våra ansvariga ministrar spottar och svär över grannländer som förstått misstaget och numera sällar sig till de mer liberala ländernas skara. Här kallas det ett avsteg från den enda vägen, men i själva verket är det Sverige som är extremt och allt mer ensamt i den människovidriga och inhumana synen på illegala droger och konsumenterna av dessa.

Länkar:

Sveriges avvikande narkotikapolitik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.