Nyheter

Svenska tullen kränker brevhemligheten

Ett brev skickat inrikes innehållandes narkotika har stoppats av tullen och resulterade i en underrättelse om beslag i postförsändelse.
Det underliga är att det ens är tullverket som hört av sig och att de skriver i underrättelsen att narkotika beslagtagits i en försändelse från utlandet, med hänvisningar till smugglingslagen (2000:1225) så meddelas även att det kommer att destrueras.

Vi har pratat med avsändaren och fått se foton på försändelsen. Det handlar verkligen om ett vanligt brev som skickats från en av postens brevlådor till en svensk adressat, vilket är anmärkningsvärt med tanke på brevhemligheten.
Posthemligheten som den även kallas reglerar i lag att ingen får läsa svensk post innan den nått mottagaren. Detta har nu tullverket uppenbarligen struntat i men av outgrundlig anledning registrerat som en laglig kontroll av en försändelse från utlandet.

Vi har frågat tullverket om en kommentar och uppdaterar vid eventuellt svar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.