Nyheter

Sverige behöver en kamp mot kristen narkotikapolitik

Kriminellas Revansch I Samhället (KRIS) har de senaste åren blivit en ren och skär propagandakanal för den kristna moralismen, som ju redan tar alldeles för stor och oproportionerlig plats inom svensk narkotikapolitik.  I Almedalen spökade f d kriminella under hela den politiska festivalen, iförda T-shirts med budskapet ”Statligt Knark är också Knark”. Denna fullkomligt idiotiska slogan är kusligt lik kristdemokratiska Sofia Modighs gamla goding Drugs is drugs. Sofia är för övrigt gift med Christer Karlsson som är förbundsordförande i KRIS.

Detta radarpar har tydligen upptäckt att föreningen för tidigare kriminella kan håva in avsevärda mängder med stålar på att göra KRIS till ett verktyg för populister inom politiken.
Det råder nolltolerans av narkotika inom föreningen, även när det kommer till subtitutionsbehandling med läkemedel. Därför är det extra sorgligt när en förening utan medlemmar som använder metadon eller subutex angriper och motarbetar just dessa patienter för att skaffa sig gott anseende hos övriga moralister inom sitt verksamhetsområde.

KRIS vann under Almedalen ett PR-pris som delas ut av byrån Westander, detta tack var tishorna och en patetisk ”rapport” som bygger på pseudovetenskapligt trams och intervjuer med ett fåtal medlemmar i föreningen. Det här är propaganda i en av de värsta former som tänkas kan!

Ett annat sätt för KRIS att få in pengar är att genom UNGA KRIS sko sig på den nya storsatsningen som Äldre och folkhälsominister Maria Larsson (Kd) nyligen lanserade i kampen mot cannabis.
Cannabis.se välkomnar en informationskampanj riktad till de allt fler unga som använder cannabis, en växande grupp som väl visar hur misslyckad den gammalmodiga narkotikapolitiken faktiskt är. För om den var lyckad skulle kampanjen inte behövas.

Samma dag som knarkpopulisten Maria Larsson lanserade satsningen mot cannabis så skrev DN om glömske Jim, en ung snubbe som numera inte missbrukar cannabis. Men fortfarande har problem med minnet, vilket (självfallet) bara måste bero på rökat. Nedan en bild på Modigh och Jim Wremerth i Almedalen:

En tolvstegsprofet vid namn Lars Ögren blottar sin inkompetens i samma artikel genom att kalla THC giftigt och använda formuleringen ”oljor och skit”. Lars Ögren som uppenbarligen inte vet ett skit om cannabis borde läsa senaste nyhetsbrevet från IACM. Han borde även läsa på om de kroppsegna cannabisämnena, endocannabinoider, som produceras i våra kroppar och garanterat inte är giftiga.
Med tanke på hur låg kvalitet DN-artikeln håller så lär Sofia Modigh (Kd) finnas med i kulisserna även här.

Sveriges kamp mot narkotika som pågått sedan sjuttiotalet har resulterat i att en redan utsatt grupp blivit än mer illa behandlad. Att den förda narkotikapolitiken skulle vara lyckad tillskrivs ofta den hårda attityden vi har här. Men det kan vi inte veta eftersom knarkkriget (nolltoleransen och kriminaliseringen av bruket) inte utvärderats.
Däremot finns det forskning som visar att ett lands narkotikapolitik inte verkar spela så stor roll i hur många som brukar eller för den delen missbrukar illegala droger.

Länkar:

Sluta jaga knarkare – för vårdens skull

En haltande drogpolitik

Narkotikapolitiska förändringar

One Reply to “Sverige behöver en kamp mot kristen narkotikapolitik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.