Nyheter

Sveriges professionella moralister är desperata

Svenska knarkkrigare drabbades av total moralpanik p g a förra veckans stora nyhet inom narkotikapolitiken. Den högprofilerade panelen Global Commission on Drug Policy rekommenderade att världens länder bör upphöra med det destruktiva kriget mot narkotika. I Ankdammen blev det storm och från ansvariga ministern Maria Larsson kom det konspiratoriska anklagelser.

Från Riksförbundet Narkotikapolisens Samhälle (hi hi) kom det en infantil jämförelse som hade gjort Pater Bejerot stolt. Att RNS-generalen Per Johansson gillar auktoritär behandling av ”knarkare”, där felsteg och ohälsa ska fördömas är ingen nyhet, men att läkare ska kunna ge fartglada fortkörningsdiagnos var minst sagt spännande. Vi är emellertid mest glada över att landets media numera inte bryr sig om vad denna förtryckare har att säga. Därav förvisningen till deras egen Pravda, (läs Drugnews) som drivs tillsammans med nykteristerna.

Knarkkriget är en flopp, så även i Sverige! Det går så klart inte att separera Sverige från övriga världen.

  1. Krig i Afghanistan = ständiga rekord när det gäller odling av opium och cannabis.
  2. I Sverige och USA är den vanligaste sortens fångar narkotikabrottslingar.
  3. Den globala narkotikaekonomin omsätter så mycket pengar, att demokratiska stater drabbas av inbördeskrig och banker skakade av finanskris blir räddade av narkotikapengar.
  4. Maktfullkomlig polis och ständigt strängare narkotikalagstiftning hotar medborgarnas integritet samt den fria kulturen.
  5. Statistisk sett går det bara sämre för knarkkrigarna: Den mörka bilden av narkotikapolitiken
  6. Svensk missbrukarvård suger!

Det är därför knarkkrigarna skriker av moralpanik just nu. Det nya är att vi inte längre lyssnar lydigt. Tack vare Internet, lättillgänglig vetenskap och en förändrad attityd till narkotikapolitik i massmedia. Svaret från knarkkrigarna är ännu mer lögner och knarkdystopier. Ett vedertaget påstående som ältas, är att missbruket ökar vid legalisering. Något som aldrig backas upp med exemplifiering, data eller närmare förklaring till vad som avses. Själva terminologin och ordrytteriet  försvårar dessutom konstruktiv diskussion kring den här frågan.

Om vi börjar med av- alt. dekriminalisering så har det visat sig att  Portugal och flera amerikanska delstater INTE drabbats av någon explosiv missbruksökning vid liberalisering av narkotikalagstiftning gällande bruket (små mängder). Sen kan man fråga sig om det är en procentuell ökning som knarkkrigarna syftar på eller om de tror att större delen av svenska folket plötsligt ska sluta jobba för att knarka ned sig med nya, legala droger? Menar de beroende och/eller konsumtion?

Legalisering betyder inte ”fria droger” eller att ge upp! Det kanske bästa exemplet är förbudstiden i USA som varade i mer än ett decennium. Tanken var god men resultatet hemskt, precis som med knarkkriget! Det sägs att det var under prohibitionstiden på 20- & 30-talet som maffian etablerades i nordamerika. Att bekämpa alkoholen var lönlöst, det fanns svartkrogar överallt. Människor ville -då som nu- dricka. Våldsbrott och mord slog rekord p g a det orealistiska förbudet. Den enda möjliga lösningen var att legalisera den farliga drogen alkohol.

Legalisering innebär alltså kontroll och reglering. Det handlar om ett ekonomiskt instrument för att få in skatt och bekosta vård. Självklart måste drogers farlighet beaktas och distribution till konsumenter och patienter genomföras med säkra och seriösa metoder. Att som nu förgifta språket och fördumma medborgare med hjälp av skattepengar, omöjliggör tyvärr den debatten i dagsläget.

Denna vecka är det 40 år sedan den amerikanska presidenten Richard Nixon på nytt blåste nytt liv i kampen mot narkotika. Inte har det blivit bättre! Knarkkrigare som fortfarande tror på utökad nolltolerans och upptrappat krig måste bemötas hårt men sakligt, eller alternativt nonchaleras som Per Johansson.

Det är nog nu!

Länkar:

At least 4 good reasons to end the war on drugs

A Real Debate About Drug Policy

Gullig polis utan verklighetsförankring: Ny knarkvåg över sundet

How Mexican Drug Barons Are Buying Off Federal Agents

Mexicans protest against drug war

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.