Nyheter

Sydafrika överväger cannabislegalisering

Kommer Sydafrika att efter Uruguay bli nästa land som legaliserar cannabis?  Enligt  nyhetsbyrån IOL News har landets högsta lagstiftande instans i drogsammanhang beslutat sig för att granska frågan om avkriminalisering eller legalisering närmare.
Sedan den 26 juni i år och fram till 2017 fungerar den s k National Drug Master Plan i Sydafrika. Det är en strategi från landets myndighet CDA (Central Drug Authority) som ska börja tillämpas omgående och vars syfte är att förebygga och reducera missbruket av alkohol och andra droger.

Opinionen har svängt
Marijuana, som i Sydafrika kallas dagga, är enligt Planen ”välkänt” för att vara den andra vanligast förekommande ”beroendeframkallande” drogen i Sydafrika. Dessutom fastslås det i Planen att sedan de senaste forskningsrönen offentliggjordes för tre år sedan, så har den politiska opinionen i marijuanafrågan svängt, såväl i Sydafrika som globalt, vilket motiverar en undersökning om huruvida den politik som tillämpas när det gäller cannabis verkligen är den bästa.

Ändrad inställning
Justitie- och brottschefen på institutet för säkerhetsfrågor, Gareth Newham,  uttryckte tidigare i veckan sina synpunkter för IOL News:
-Vi måste ändra vår inställning i frågan och upphöra med åtgärder som inte fungerar, sa han.

Det förefaller nästan som om den boll Uruguay satt i rullning när de deklarerade att man ämnar legalisera cannabis fått flera aktörer att inse att en mjukare attityd till droger kan vara den slutliga lösningen på de av förbudspolitiken skapade problemen.

http://youtu.be/BnLxWc7EyZ4

Relevanta länkar:

South Africa To Consider Legalizing Marijuana

SA plan calls for study on legalising dagga

Dagga Party leader in court again

Cannabis Social Club off South Africa (FB-sida)

Marijuana Legalized in South Africa? The Odds Are Looking Good 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.