Nyheter

Testa din DNA för känslighet gällande cannabis

Snart kommer vi enkelt kunna testa vår DNA för riskfaktorer som kan vara viktiga att känna till i samband med cannabiskonsumtion. I alla fall om företaget Lobo Genetics får bestämma.

Deras produkt är en liten testmaskin som får plats på doktorns skrivbord. Tanken är att folk med DNA-markörer som kan öka risken för olika hälsoproblem vid cannabisrökning får kunskap om det. Det kan t ex handla om gener som gör att THC/CBD bryts ned extra långsamt, eller gener som ökar risken för psykos och minnesförlust.

Till Cannabistech säger grundaren John Lem att nu kommer patienter kunna få resultat på eventuell känslighet för cannabinoider på under en timme från sin läkare. Testmaskiner kommer även placeras ut hos cannabisförsäljare i Kanada under våren.
Han vill även understryka att när det gäller DNA-test så är inte positiva resultat på en viss gen ett säkert svar, men det kan innebära en ökad risk.

Länk:

DNA Mapping for Safe Cannabis Consumption

Lobo Genetics

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.