Energy Control - Rave i Barcelona
Nyheter

Testade partydroger är säkrare för användaren

På ett rave vid en utsiktsplats med hela Barcelona vid mina fötter så stötte jag på ett tält med skylten Energy Control. I tältet stod det personer med vinylhandskar och labbutrustning. Min vän som hade en partydrog med ett konstigt namn visade mig att det han inhandlat även fanns på en bild inne i tältet.

På väggen hängde det flera bilder och beskrivningar med de vanligaste preparaten i omlopp. Vännen lämnade över sin pulverpåse till en i personalen som tog en liten del och hällde det i en slags vätska. Min vän fick nästan direkt en tumme upp av labbmannen och så kunde kvällens tripp ta fart.

Förutom test av medhavd narkotika erbjöds där en uppsjö av säkerhetsföreskrifter för olika droger utlagt på ett bord. Så klart norpade jag en broschyr om cannabis. På baksidan av broschyren så står det något intressant.

Finansieras av:

Katalanska regionens hälsodepartement & Spaniens ministerium för hälsa och konsumtion

Energy control Cannabis

Det fanns två sound systems, det ena spelade trance, det andra pumpade reggae. Alkohol såldes i organisatörens två barer och av ambulerande ölförsäljare. Ett gäng svenskar ville bjuda mig på svamp. Överallt såldes det droger i vänskapliga förhandlingar.

Jag och uppskattningsvis tvåtusen andra dansade hela natten utan att se en enda polis på platsen. Vid ett enda tillfälle bråkade en gubbe med någon på dansgolvet, han bufflade runt som en drulle och till slut lyfte ett gäng färgglada kostymer och rastas bort den arga mannen från platsen. Sen dansade vi till solens uppgång.

Det förvånar mig att människor kan bete sig så civiliserat på en fest med mängder av illegala och legala droger utan poliser som håller ordning. Det är också förbryllande för mig att Spanien kan ha sådan respekt för sina unga medborgare och pröva så här realistiska metoder. I Sverige går pengarna istället till förljugna fundamentalister som Hassela och RNS.

Vissa liberala vänner i Sverige tror mig inte när jag berättar om tältet på ravefesten där man kunde få sina illegala droger testade. Allt som sägs i Sverige är inte den absoluta sanningen eller automatiskt bästa sättet att hantera narkotikaproblematik på.

Tänk på det!

Länk:

Energy Control

2 Replies to “Testade partydroger är säkrare för användaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.